Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 10. 2015. 23:10   >>  23:02 20

BULATOVIĆ OCIJENIO

Konjević odgovoran ako bude incidenata

Funkcioner Demokratskog fronta Predrag Bulatović poručio je, u ime Predsjedništva DF-a, državnim funkcionerima, a posebno ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću da ne postoji nijedan pravni osnov za zabranu protesta ispred Skupštine Crne Gore.

Bulatović je naglasio da će Konjević snositi svu odgovornost za incidente koji bi tom prilikom mogli da nastanu. Bulatović je kazao da očekuje od Evropske unije da, u Izvještaju o napretku Crne Gore, navede da su izbori nefer, neslobodni i da je vlada nelegitima.

"Pozivamo EU da kaže istinu i ja vjerujem da će to da zapišu", rekao je Bulatović.

On tvrdi da protestima nijesu nijedan zakon prekršili i poručio komunalnoj policiji da se DF ne bavi hoće li oni doći ili ne, hoće li se maći bina i šatori ili neće.

"Mi se time ne bavimo. Organzacioni odbor i mi, imamo više ciljeve, ne interesuju nas sekretarijati, komunalne policije, Ministarstvo unutrašnjih poslova(MUP). Mi smo ovdje u skladu sa zakonom", kazao je Bulatović.

On je poručio svakom iz opozicije ko ode na Cetinje, na plenum 13. Oktobra, da će biti "ili na strani Mila Đukanovića ili pomagač Ranka Krivokapića.

I funkcioner DF-a Branko Radulović je poručio opoziciji da odgovori hoće li da bojkotuje parlament.

Član Predsjedništva Demokratkse narodne partije Zoran Lakušić je ocijenio da su svi izbori od 1995. do danas bili nedemokratski i pokradeni i dodao da se jedino protestima mogu izboriti pravedni izbori.

Predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Hazbija Kalač rekao je da je BDZ podržao proteste jer je uvjerena da se radi o građanskim protestima.

 

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније