Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 10. 2015. 20:06 >> 20:01
3

PROTESTI DF-A

Konjević: Policija spremna za asistenciju

Policija je spremna da asistira nadležnim službama u Podgorici kada donesu rješenje vezano za proteste, poručio je ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević, objašnjavajući da će tačan rok odrediti lokalna vlast.

On je, gostujući na dnevniku televizije Vijesti, podsjetio da je komunalna policija obnovila zahtjev Centru bezbjednosti Podgorica za pružanje asistencije pri uklanjanju bine i šatora sa Bulevara. 

Tačan rok će, kako je pojasnio Konjević, odrediti lokalna vlast kada ona bude spremna za izvršenje svog rješenja.

"Lokalna vlast će onda obavijestiti policiju kada je potrebno da ona asistira", kazao je on.

Konjević je naveo da protesti ulaze u fazu kada će se se steći uslovi da policija pruži asistenciju nadležnim službama u gradu da izvrše rješenje koje su donijeli.

"Policija je spremna da to uradi", poručio je Konjević.

Organizatori protesta, ocijenio je on, ne šalju dobru poruku, poručujući da se neće maći sa ulice dok se ne ispune njihovi zahtjevi. 

"Kao narodni poslanici i predstavnici građana, oni sada svjesno ističu da ih ne interesuje poštovanje bilo kog zakona. Mislim da je to jedna izuzetno loša poruka koja se šalje od narodnih poslanika, posebno od nekoga ko želi sjutra da vrši vlast", ocijenio je Konjević. 

Komentarišući izjavu funkcionera DF-a, Andrije Mandića da će se, ako neko proba da ih ukloni sa Bulevara, oni useliti u Skupštinu, Konjević je kazao da je ta izjava teška za komentarisanje.

"Ponekad imate izjave koje teško možete komentarisati. Ova izjava je jedna od takvim, teško je komentaristati izjave u kojima predstavnik građana, odnosno poslanik kaže da ne želi da poštuje zakon i da neće poštovati odluku bilo kojeg državnog organa", naveo je Konjević.

On je, govoreći o tome koliko su protesti koštali MUP, kazao da se moglo uštedjeti da protesti nisu tako organizovani.

"Zaključno sa 12. oktobrom protesti su MUP koštali oko 550 hiljada eura”, kazao je Konjević, dodajući da je broj policijaca svakog dana bio manji.

On je, kometarišući razloge povlačenja policije sa protesta, kazao da broj pripadnika protesta ne zahtjeva dodatno angažovanje policije i dodao da je jedan od razloga bila i želja da se smanje troškovi prouzrokovani protestima.

Konjević je objasnio da je povlačenje subotu bilo vidljivije, jer su povučeni specijalci i materijalno-tehnička sredstva.

 

(Mina)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније