Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

25. 10. 2015. 23:03   >>  22:51

OEBS SAOPŠTIO

Osuđuju nasilje u postizanju političkih ciljeva

Misija OEBS-a u Crnoj Gori osudila je upotrebu nasilja u postizanju političkih ciljeva i pozvala na mirno rješavanje problema u okviru demokratskih institucija.

„Misija OEBS-a u Crnoj Gori osuđuje nasilne događaje u Podgorici, a koji su za posljedicu imali oštećenje imovine, povrede policijskih službenika, novinara i civila“, kaže se u saopštenju te organizacije.

Oni su osudili i napad na zgradu ambasade Albanije, navodeći da nasilju u postizanju političkih ciljeva nema mjesta u savremenim demokratskim društvima.

Misija OEBS-a pozvala je nadležne organe da u potpunosti istraže sve incidente koji su se dogodili sinoć u Podgorici i da procesuira odgovorne u skladu sa zakonom.

U toj organizaciji, kako su kazali, vjeruju, da su pravo na javno okupljanje i pravo na javni protest legitimna sredstva u svim demokratskim društvima.

„Misija OEBS-a smatra da se takve aktivnosti moraju sprovoditi mirno i u potpunosti u saglasju sa vladavinom prava“, dodaje se u saopštenju.

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Janina Hrebičkova pozvala je političke partije da se angažuju u okviru institucija.

“Još jednom pozivam sve političke partije da se konstruktivno i pozitivno angažuju u okviru parlamenta kao institucije u interesu građana i uz poštovanje svih političkih i drugih razlika”, rekla je Hrebičkova, navodeći da je odgovornost za to na svim stranama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније