Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 10. 2015. 12:23 >> 13:12
5

DPS OCIJENIO

Front uporno bježi od odgovornosti

Demokratski front svim silama pokušava da izbjegne odgovornost za subotnje nemire i spasi se od zakona, svakodnevno podmećući laži i dezinformacije crnogorskoj javnosti, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

 

Andrija Mandić i njegovi sljedbenici su, tvrde iz DPS-a, pokušali da izvrše državni udar,“ u to više ne sumnjaju ni njihove pristalice“.

„DF je ovakav scenario najavljivao mjesecima unaprijed, od čuvenih plakata kojima su u julu najavili protest, a na kojima je neki „vizionar“ iz DF-a bukvalno nactao događaje od prošle subote, sve do poruke „U subotu će sve biti gotovo“ i ultimativnih deset minuta za ulazak u Skupštinu. Tri dana kasnije, DF se i dalje služi bezočnim lažima, ne bi li po svaku cijenu spasio svog lidera Andriju Mandića i ostale od krivične odgovornosti pred državnim institucijama“, navode iz DPS-a.

Ukoliko, kako su dodali, iz Fronta nastave ovakvim tempom da „sipaju“ izmišljotine, realno je očekivati da za par dana kažu da im je DPS podmetnuo Slavena Radunovića „da signalizira huliganima za početak haosa ispred Skupštine, uz snimak za koji se tvrdi da je na njemu Radunović koji u 21 sat i 45 minuta izlazi iz centrale DPS“.

#Koliko je besmislen svaki pokušaj DF-a da izbjegne odgovornost za pokušaj državnog udara i stvaranje haosa na ulicama Podgorice, najbolje govori svjedočenje Gorana Davidovića, poznatijeg kao „Firer“, koji je javno priznao da su „samo naši momci sa srpskom zastavom koji su srušili ogradu i goloruki krenuli na policiju“. Kako u DF-u odlično znaju ko im je prijatelj i učesnik protesta, zbog crnogorske javnosti podsjećamo da je „Firer“,  vođa neonacističke organizacije „Nacionalni stroj“ u Srbiji, čiji je rad zabranio Ustavni sud Srbije 2011“, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a navode da poslije svega što je Front uradio, najmanje što se moglo očekivati od Mandića i njegovih sljedbenika je podnošenje ostavki makar na vodeća mjesta u svojim partijama.

„Ako ne zbog države, koju svakako ne uvažavaju, onda bar zbog ogorčenja svojih pristalica koje su, ne prvi put, ostale iznevjerene i razočarane postupcima svojih političkih lidera“, poručuju iz te partije. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније