Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 11. 2015. 08:08   >>  07:59 19

BRISEL POZIVA

Sve partije da se vrate u Skupštinu

Izvještaj o napretku Crne Gore za ovu godinu, koji će biti predstavljen 5. novembra, temelji se na prepoznavanju napretka države na njenom evropskom putu, rekla je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

Ona je kazala da će Izvještaj sadržati i preporuke Evropske komisije koje će Crna Gora dobiti u cilju daljeg napredovanja ka evropskim integracijama. 

Prema njenim riječima, Izvještaj o Crnoj Gori je pažljivo i sveobuhvatno izrađen i završen je nekoliko mjeseci prije njegovog usvajanja.

"Međutim, promjene su moguće sve do usvajanja, ako se uzmu obzir najnovija dostignuća u zemlji. Do samog donošenja izvještaja ne bismo iznosili više detalja o njemu", kazala je Kocijančić Dnevnim novinama.

Ona je, komentarišući proteste u Podgorici, kazala da očekuje od nadležnih organa da efikasno istraže sve incidente u skladu sa principima vladavine prava, apelujući na sve političke partije da se ponovo uključe u konstruktivan dijalog unutar Skupštine, koja predstavlja ključni forum za političku debatu.

Govoreći o NATO integracijama, ona ističe da EU daje punu podršku naporima Crne Gore u cilju postizanja punopravnog članstva u NATO, uz konstataciju da će članstvo u Alijansi doprinijeti daljem jačanju stabilnosti u regionu.

"Vrlo je vjerovatno ili je već potvrđeno da će biti poziva od strane NATO da bi Crna Gora postala članica ove međunarodne organizacije, što će predstavljati budući uspjeh Crne Gore i njen važan doprinos regionalnoj stabilnosti", zaključila je Kocijančić.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније