Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 05. 2013. 11:48   >>  12:22 3

PUKLA VEZA

Liberali privremeno raskidaju koaliciju sa DPS-om

Lider Liberalne partije Andrija Popović najavio je da će ta stranka privremeno prekinuti učešće u vladajućoj koaliciji, te da će konačnu odluku o daljem statusu donijeti Glavni odbor.

“Kako su istekli svi dodatni, zajednički usaglašeni rokovi za realizaciju koalicionog Sporazuma LP sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) od 13. septembra prošle godine i ulazak LP u izvršnu vlast na državnom nivou, privremeno prekidamo učešće u vladajućoj koaliciji”, naveo je Popović u pismu koje je uputio lideru DPS-a Milu Đukanoviću.

Navodeći da će konačnu odluku o daljem statusu donijeti Glavni odbor LP, Popović je istakao da je „nažalost izigrana izborna volja liberalnih glasača“.

„Koji su podržali koaliciju ’Evropska Crna Gora’, koja je pobijedila na parlamentarnim izborima 14. oktobra prošle godine i kasnije sa manjinskim strankama formirala vladajuću koaliciju i opravdano se postavlja pitanje dali se više pričinjena šteta LP može ispraviti”, rekao je Popović.

On je podsjetio da su osnovni motivi LP za ulazak u vladajuću koaliciju bili preuzimanje odgovornosti za budući razvoj Crne Gore, a ne „ukrašavanje dekora, implementacija njihovih programskih načela kao dijela vlasti, jačanje krhkih crnogorskih institucija, ubrzanje evroatlantskih integracija, stvaranje ambijenta za dinamičniji ekonomski razvoj u skladu sa njihovom političkom snagom“.

Popović je uvjeren da se ništa spektakularno neće desiti „jer gotovo jedina naša dosadašnja veza sa vladajućom koalicijom na državnom nivou je bila zaista izvanredna saradnja u okviru Kluba poslanika albanskih partija (Forca,Demokratska partija), Hrvatska građanska inicijativa, LP“.

„I vjerujem da će se ona i ubuduće nastaviti”, rekao je Popović, ističući da će u državnom parlamentu u narednom periodu podržati sve Vladine prijedloge za koje procijene da su u interesu Crne Gore i njenih građana.

Isto će se odrediti i prema prijedlozima ako dolaze iz opozicionih redova.

“Naravno, radi se o vladajućoj koaliciji na državnom nivou, dok vjerujem da ćete se složiti, koalicije na lokalnom nivou u kojima participiramo i zajednički vršimo vlast (Podgorica, Kotor, Budva, Nikšić) funkcionišu za sada dobro i djelotvorno i nemamo nikakav nagovještaj da ih treba preispitati”, naveo je Popović u pismu Đukanoviću.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније