Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me [ Antena M ]

22. 11. 2015. 17:27 >> 17:15
1

JOVANOVIĆ SMATRA

Rusi će više ulagati kad uđemo u NATO

Ruski investitori regularno ulažu u zemlje kojesu članice NATO-a, nijesu im uskraćena nikakva prava, pa to ne treba očekivati ni kada Crna Gora postane članica, ocijenio je direktor Agencije za promociju stranih investicija, Miloš Jovanović.

On nije saglasan sa ocjenom ruske Dume da će članstvo Crne Gore u Alijansi nanijeti štetu ekonomskim, turističkim i investicionim odnosima dvije zemlje.

“Radili smo istraživanje koje je pokazalo da godinu nakon članstva svaka zemlja bilježi porast investicija, a tu spada i porast ruskih investicija. I ruski,kao i ostali investitori smatraju da su im investicije sigurnije u zemljama članicama NATO-a”, poručuje Jovanović. 

Jedini način na koji bi Rusija mogla da utiče na smanjenje investicija ili turista jeste ukoliko uvede neku vrstu zabrane, što je, kaže Jovanović, malo vjerovatno.

“Jedino bi nekim dekretom ili posebnim zakonom Rusija mogla da zabrani investitorima da ulažu u Crnu Goru. To mislim da je nemoguće, jer nijesam čuo da je Rusija bilo kome zabranila da ulaže u bilo koji zemlju članicu NATO-a. Kao što sam rekao, ruske investicije će biti sigurnije ulaskom naše zemlje u NATO i mislim da će onda Rusi ulagati ne manje ili podjednako kao do sad, nego i više”, ocijenio je Jovanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније