Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 05. 2013. 15:50 >> 15:50

ZASTOJ U EI

Šarkić: EU neće podržati bojkot parlamenta

Bojkot parlamenta može dovesti do zastoja u evropskim integracijama, kazao je direktor kunsultantske kuće Juropmeters Bojan Šarkić i poručio da Evropska unija, kao ni jedna država pojedinačno, to neće podržati.

Šarkić kaže da je siguran da bojkot parlamenta ničemu ne vodi, niti će dovesti do nekog rezultata, kojem bi se, dodao je, opozicija eventualno nadala.

„Bojkot parlamenta neće podržati ni jedna država pojedinačno niti EU. Svi problemi se moraju rješavati u okviru nadležnih institucija i struktura. Bojkot u parlamentu može dovesti do zastoja u evropskim integracijama, ali to će se vratiti opet ka opoziciji kao bumerang”, rekao je Šarkić agenciji MINA.

On je dodao da je siguran da će na to ukazati svaki partner iz EU.

Kad je riječ o dešavanjima prije i poslije predsjedničkih izbora, kao i tvrdnjama u neregularnost, Šarkić je naveo da je za EU mjerodavan zaključak posmatračke misije OEBS-a.

„U tom kontekstu će se i stvari dalje razvijati, a mislim da je za to najbolja potvrda reakcije evropskih zvaničnika, poslije definitivnog objavljivanja rezultata od strane Državne izborne komisije”, kazao je Šarkić.

On je, komentarišući aferu Snimak i otvaranje parlamentarne istrage tim povodom, kazao da je sigurno da treba mijenjati način sprovođenja predizbornih kampanja.

„Za opredjeljenje za koga treba glasati, čini mi se da bi bili važniji argumenti i program određene partije nego neki snimci vezani bilo za vlast ili opoziciju”, doao je Šarkić.

„Ako je bilo zloupotrebe državnih resursa ili netransparentnog finasiranja kampanje, onda je svaka inicijativa poželjna koja može donijeti konkretne i neoborive činjenice, iako mislim da je parlamentarna „istraga” u ovakvim odnosima samo gubljenje vremena, koja će se na kraju svesti na uzajamna prepucavanja”, rekao je Šarkić.

On je poručio i da treba aktivno raditi na svim poglavljima.

„A Komisija će znati da „skrene paznju” ukoliko budu smatrali da iz određenih razloga se koče dređeni procesi ili pak opstruiraju od bilo koje strane”, dodao je Šarkić.

On smatra da će biti najteže zatvoriti 23. i 24. poglavlje, jer će to, dodao je, značiti i vjerovatno završetak pregovora.

„Tehnički – poljoprivreda i čovjekova okolina. Problemi sa ljudskim resursima i finansijama – razumije se da će biti prisutni još dugo – posebno ovaj poslednji koji šara Evropom i samo je pitanje gdje će sijevnuti sljedeća kriza”, naveo je Šarkić.

 

Izvor: Agencija Mina

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније