Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 11. 2015. 20:35 >> 20:26
1

I VUJANOVIĆ NA SAMITU

Neviđene mjere bezbjednosti u Zagrebu

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović doputovao je u Zagreb gdje će sjutra učestvovati na samitu predsjednika država procesa Brdo-Brioni. Hrvatska preduzima neviđene mjere bezbjednosti uoči samita, posebno zbog dolaska američkog potpredsjednika Dzozefa Bajdena. Sve radikalne grupe u regionu pod nadzorom su kako bi se onemogućio bilo kakav evanutalni napad na sjutrašnjem samitu kojem će prisustvovati i predsjednici država bivše Jugoslavije i Albanije. Bajdenova posjeta ocjenjuje se kao znak aktivnijeg uključivanja Sjedinjenih Država u rješavanje regionalnih problema i približavanje ovog područja zapadu.

Domaćini sastanka, čiji će cilj biti potvrda evropske perspektive zemalja regiona, su slovenački i hrvatski predsjednici Borut Pahor i Kolinda Grabar Kitarović.

Skupu će prisustvovati austrijski predsjednik Hajnc Fišer i ministar spoljnih poslova Njemačke Frank-Valter Štajnmajer.

Proces Brdo-Brioni zajednički su pokrenule Slovenija i Hrvatska 2013. godine, u nastojanju da se reformama i približavanjem Evropskoj uniji podstiče regionalna saradnja i rješavanje otvorenih pitanja. 

Prvi sastanak je održan na Brdu kod Kranja, sljedeći na Brionima, a treći u Budvi.

Prilog Andrije Nikolića, TVCG:

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније