Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 11. 2015. 08:10 >> 08:02
7

SIJARTO OCIJENIO

Neprihvatljivo da izostane poziv u NATO

Šef diplomatije Mađarske Peter Sijarto izjavio je za Pobjedu da bi bilo neprihvatljivo da Crna Gora naredne sedmice u Briselu ne dobije poziv za članstvo u NATO.

"Budite sigurni da nećemo napustiti salu dok ne dobijete pozivnicu, zato što smo uvjereni da ste uradili domaći zadatak. Nema razloga da vas ne pozovu. Ne znam šta bi bilo objašnjenje onih koji bi bili protiv, ali nadam se da takvih neće biti", kazao je Sijarto u Sudžou na marginama samita Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

On je dodao da su Mađarska i Crna Gora u susjedstvu na Zapadnom Balkanu, te da se svi dobro sjećamo ratova na tim prostorima.

"Najbolji način da se stabilizuje ovaj region jesu evropske i evroatlantske integracije. U zajedničkom interesu je da postanete što prije članica", rekao je mađarski šef diplomatije, uz ocjenu da je Crna Gora već trebalo da bude dio Alijanse.

Sijarto je naglasio da je Mađarska uvijek snažno podržavala evropske i evroatlantske integracije Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније