Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 11. 2015. 16:35 >> 16:24

"VLAST POKAZALA SEBIČNOST"

DPS Kolašin: Umjesto javne, sanirali lične finansije

Rukovodstvo Opštine Kolašin demonstriralo je kombinaciju lične i partijske sebičnosti prilikom načina izmirenja dugovanja prema zaposlenima, poručili su iz kolašinskog Opštinskog odbora DPS-a. Kako su kazali iz DPS-a, vlast u Kolašinu je pokazala da najviše vole sebe i svoje džepove.

Iz OO DPS Kolašin saopšteno je da je trinaest mjeseci neodgovornosti koalicije DF-SNP-SDP prema građanima Kolašina i radnicima lokalne uprave, Službe zaštite i spasavanja i Centra za kulturu, nastavljeno i ovih dana.

"Rukovodstvo Opštine Kolašin demonstriralo je kombinaciju lične i partijske sebičnosti prilikom načina izmirenja dugovanja prema zaposlenima. Pokazali su najviše vole sebe i svoje džepove", poručuje se u saopštenju OO DPS-a.

Kazali su da je rukovodstvo Opštine zadužilo građane Kolašina za narednih 15 godina da bi sanirali javne finansije.

"Umjesto da saniraju javne finansije, sanirali su svoje lične finansije. Umjesto da pokažu odgovornost prema radnicima kojima duguju desetine plata, umjesto odgovornosti prema poljoprivredniku, stočaru, seoskom putu, sportisti, glumcu, kulturnom radniku – demonstrirali su odgovornost prema samim sebi. Isplatili su plate od decembra 2014. i do maja 2015. godine kako bi povećali saldo na svojim karticama", navodi se u saopštenju.

Iz OO DPS-a su kazali da je vladajuća koalicija preskočila isplatu dužnih plata za decembar, za koje su, kako su naveli, plaćeni doprinosi i tako uskratili radnike za isplatu još nekoliko plata.

"Partijsku selekciju su primijenili i prilikom obavještenja o nezakonitostima u zapošljavanju koje će naravno provjeriti naredne zakonodavne instance. Probrali su nalaze Upravne inspekcije i uglavnom ih usmjerili prema radnicima Komunalne policije", saopšteno je iz OO DPS-a.

Kako su naveli, preskočili su nepravilnosti koje su ustanovljene i prilikom zapošljavanja opštinskih funkcionera i savjetnika.

"Ostavljanje na ovakav način radnika bez posla i porodica bez hljeba je nastavak neodogovornosti prema Kolašinu i njegovim građanima koje koalicija DF-SNP-SDP realizuje od kada je počela da vrši vlast", ocijenili su iz OO DPS-a.

Poručili su da je vlast u Kolašinu bez ijednog konkretnog učinka, bez započete ili najavljene investicije, bez otvorenog radnog mjesta, bez vizije šta gradu treba.

"Građanima Kolašina je jasno ko ih je i koliko obmanuo", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније