Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 11. 2015. 15:49   >>  15:37 1

SDP KOLAŠIN

"Opozicija nezadovoljna kako rješavamo probleme"

Birači su prošlu lokalnu vlast u Kolašinu "poslali" u opoziciju zbog višemilionske štete i rasipništva, što podrazumijeva da se oni kao opozicioni odbornici bore za interese građana, a ne da slušajući mentore iz Grupe birača bojkotuju državne institucije i pokušavaju da zaustave rješavanje problema koje su napravili, saopštili su iz SDP-a.

"Kada se zbog petogodišnje blokade budžeta ne izmiruju dugovi, uključujući i zarade, koje ste vi napravili vi to kritikujete. Kada se dugovi koje ste napravili, uprkos vašim brojnim opstrukcijama, izmire vi i to kritikujete", kazala je članica OO Kolašin SDP-a Slađana Kršikapa u odgovoru na jučerašnje saopštenje Socijaldemokrata.

Kako je istakla, kada se krediti koje je podizala prošla lokalna vlast po kamatnoj stopi od 11 odsto refinansiraju po kamatnoj stopi od 4,5 odsto, sadašnja kolašinska opozicija to naziva novim zaduživanjem.

"Kada govorite o mladima, sportistima, studentima koji će prvi put imati pomoć iz budžeta pitam vas, koliko je samo za vrijeme vaše vladavine, figurativno i bukvalno, `pojedeno` stipendija za naše najbolje studente, učenike, sportiste...Nepotrebno je više navoditi brojčane pokazatelje štete koju ste napravili", rekla je Kršikapa. 

Ona je saopštila da su "politički Iznogudi su vidno nezadovoljni dinamikom kojom rješavamo probleme koje su oni napravili. Oni su, valjda, mnogo brže uništavali nego što mi uspijevamo da popravimo što opet nije istina".

"Za godinu dana sanirali smo većinu štete koju ste vi pravili punih osam godina. Što se tiče optužbi da je lokalna vlast izgubila kompas, to vam izgleda zbog činjenice da se rukovodimo javnim dobrom i kada to nije naš lični i partijski interes. To je vama potpuno nerazumljivo. Kompas kojim se vi upravljete uvijek pokazuje gdje je lični interes. Zbog toga ste spremni da izgubite sve drugo, ali nećete kompas koji pokazuje gdje su vam lične privilegije", poručila je Kršikapa u odgovoru SD-u.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније