Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me/Ul-info

27. 11. 2015. 16:34 >> 16:22
2

ULCINJ

SDP pozvao DPS da preuzme vlast

Ulcinjski SDP apelovao je na Demokratsku partiju socijalista da, u što kraćem roku, donese doluku i preuzme odgovornost za funcionisanje lokalne vlasti u Ulcinju.Kažu da su duboko zabrinuti zbog svađa i podjela unutar vladajuće koalicje, iako bi ih to, kao opozicionu partiju, trebalo radovati.

“Nedostatak iskrenosti i saradnje unutar vladajuće koalicije je dovela do nerada, nesposobnosti, nezrelosti, neozbiljnosti i krajnje neodgovornosti prema potrebama  i  interesima građana, do sada nezabilježene  na političkoj sceni. Dok se dva najveća partnera u koaliciji takmiče ko će biti brži i uspješniji u stvaranju uslova za povratak DPS-a u lokalnu vlast, funkcionisanje organa lokalne vlasti je potpuno paralizovano", naveli su na današnjoj konferenciji za štampu u Opštinskom odboru SDP-a Ulcinj, članovi Odborničkog kluba Skender Elezagić i Ardijan Kasneci.

Kažu kako lokalni funkcioneri, opterećeni svojom sudbinom u bezbrojnim kombinacijama buduće vlasti, nemaju vremena da se bave rješavanjem problema građana Ulcinja.

"Posebno brine krajnja neaktivnost najvišeg organa, lokalne Skupštine, koja bi trebala da kontroliše i vrši nadzor nad radom drugih organa", kazali su iz ulcinjskog SDP-a i naveli da je lokalni Parlament, u ovoj godini, održao samo jednu polu-sjednicu na kojoj su razmatrana pitanja koja se tiču njegovih izvornih  nadležnosti, a i ta sjednica je, kažu, zaključena a da nijesu iscrpljene sve tačke koje su bile na dnevnom redu.

Stav predstavnika ulcinjskog SDP-a je i da su sve druge sjednice bile, tako reći, prinudne i održane pod pritiskom drugih, najčešće po nalogu centralnih vlasti.

"U isto vrijeme, u fioci Predsjednika Skupštine nalazi se više od 50 raznih ataka, koje je pripremila izvršna vlast i prosijedila ih Skupštini na usvajanje, a koja su usko vezana, ne samo za ostvarivanje prava i interesa građana nego i za punjenje opštinskog Budžeta. Među tim aktima se nalaze i urbanistički planovi koji su prošli svu propisanu procedurui posjeduju sve potrebne saglasnosti nadležnog Ministarstva. I dok lokalna vlast opstruiše sama sebe u usvajanju planova, našim građanima inspekcija ruši kuće koje su oni bili prinuđeni  da grade na divlje, upravo zbog nedostatka prostorno-planske dokumentacije", tvrde iz SDP-a.

Ističući da građani nijesu upoznati „da je, zbog neažurnosti lokalne uprave, Vlada stavila van snage i to malo planova kojima je Ulcinj raspolagao“, iz lokalnog SDP-a naglasili su da je među njima i urbanistički plan za najvredniji dio Ulcinja, Stari grad.

Istakli su, na kraju, da nema potrebe posebno isticati "da će SDP podržati maksimalno svaki napor na stabilizaciji i normalizaciji rada organa lokalne vlasti  i na naše angažovanje neće ni najmanje uticati to da li ćemo biti ili ne dio buduće vlasti".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније