Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ rtcg.me ]

28. 11. 2015. 18:11 >> 21:34
50

SKUP U NIKŠIĆU

DF: Ne odustajemo od protesta

U Nikšiću je večeras održan protest Demokratskog fronta, sa kojeg su organizatori poručili da ne odustaju od njihovog cilja - slobodnih izbora. Ponovili su i da neće na partijske pregovore kod šefa parlamenta Ranka Krivokapića. Prema procjenama policije, na protestu u Nikšiću večeras je bilo oko 1.500 ljudi.

Organizatori su se prvo okupili na Trgu Šaka Petrovića, odakle su nakon obraćanja funkcionera DF-a prošetali ulicama Nikšića do zgrade Opštine. Skup je završen bez incidenata, a tokom protestne šetnje demonstranti su palili baklje.  Obraćajući se pristalicama DF-a, lider NOVE Andrija Mandić zahvalio je Nikšićanima na podršci tokom prethodnih protesta u Podgorici.

"Sačekaćemo kolege iz opozicije, koji vode dijalog, ako uspiju dobro je, ako ne onda ih pozivamo da sa nama organizuju veliki skup u Podgorici. Pozivam opoziciju da promijenimo Crnu Goru", poručio je Mandić.

Da je narod podigao glavu i poručio da je došlo vrijeme promjena, kazao je lider PzP-a Nebojša Medojević. "Moralni i duhovni pad je doživjela Crna Gora i dugo će vremena proći da to izliječimo. Moramo istrajati u mirjnoj i nenasilnoj borbi. Nećemo odustati do prelazne Vlade. Nema izbora bez toga to poručujemo čitavoj opoziciji”, zaključio je Medojević.

Funkcioner DF-a Predrag Bulatović saopštio je da večerašnji skup u Nikšiću znači da se vraćaju u Podgoricu. "Gdje ćemo završiti ono što smo počeli 27. septembra". 

"Želimo demokratski da dođemo do slobodnih izbora. Nema odustajanja nastavljamo oslobođanje Crne Gore. Bilo kakav dijalog o uslovima izbora nije moguć, jer smo više puta prevareni“, saopštio je Bulatović.

On je saopštio da DF daje šansu kolegama iz opozicije da dođu dijalogom do prelazne Vlade.  "Ali ne odustajemo od protesta - Vlada sigurno pada", poručio je Bulatović.

Branko Radulović poručio je da večerašnje okupljanje u Nikšiću ima za cilj da se „zaore još jača brazda slobode“. "Ja sam najveći nesrećnik, jer nemam svoju domovinu, jer Crna Gora nije slobodna", poručio je Radulović.

"Narod neće zaustaviti ni atomska bomba, a ne suzavac", kazao je funkcioner DF-a Milan Knežević.

Kako je javio naš reporter na skupu su bili i pripadnici grupe "Srbadija barska", koji su uzvikivali  "Kosovo je srce Srbije", "Mi smo Barani, srpski četnici"... Viorile su se srpske i crnogorske zastave. Okupljeni građani nosili su transparente "Sloboda traži ljude", "Prelazna vlada" i "Ostavke".

 

 

Пратите нас на

Коментари50

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније