Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 05. 2013. 10:43 >> 10:44
5

KREDIBILNA LIČNOST

Kacin: Neki se igraju sa Lekićem

Potpredsjednik Delegacije Evropskog parlamenta (EP) za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin kazao je da je lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić kao individualac kredibilna ličnost, ali da se neki saradnici iz njegovog okruženja politički igraju sa njim.

 Kacin je u intervjuu „Pobjedi“ rekao da je izborni štab Lekića bio iznenađen rezultatom koji su postigli.


„Bili su pozitivno iznenađeni, ali su sa druge strane bili strašno razočarani jer im je nedostajalo tako malo. Onda su krenuli da koriste sve moguće mehanizme da stvore nekakvu, valjda, osnovu za naredno političko djelovanje“, naveo je Kacin.

On smatra da su „nekim greškama oštetili sami sebe i izgubili veliki dio povjerenja i onih koji su glasali za Lekića“.

„To je lično mišljenje i to nemojte shvatiti kao stav delegacije Evropskog parlamenta da je Lekić kao individualac kredibilna ličnost, ali da se našao u nekom okruženju u kojem je u jednom momentu postao talac i jednostavno ne može da igra aktivniju ulogu, jer su ga ovi koje vi nazivate radikalnim omeđili u okvir bojkota i samoizolacije. Oni povlače poteze koji idu na štetu njegovog kredibiliteta“, rekao je Kacin.

On je rekao da se neki Lekićevi saradnici politički igraju sa Lekićem.

„Mislim da on to nije zaslužio“, rekao je Kacin.

Kacin se prilikom prilikom boravka u Crnoj Gori sastao sa ambasadorima evropskih zemalja i sa predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem.

On je naveo da je sa Đukanovićem razgovarao o aferi Snimak.

„Kazao sam mu da nevladine organizacije očekuju da on kaže sve što je potrebno reći, a ne da oni postavljaju pitanje. Ako to bude tako, mislim da će se stvoriti na obje strane međusobno povjerenje i odgovornost da se prevaziđe ova situacija. Đukanović prvi treba da kaže sve što je potrebno,a institucije treba da rade svoj posao“, naglasio je Kacin.

Kacin je kazao da Crnu Goru za nekoliko godina vidi kao uspješnu državu koja pregovara, privlači strana ulaganja i koja razvija dobrosusjedske odnose sa svima i koja je punopravna članica NATO-a.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније