Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

01. 12. 2015. 19:27 >> 19:16
1

JASAVIĆ PORUČILA

Naredna godina ključna za rezultate

Za Crnu Goru naredna godina biće ključna za sprovođenje pravnog okvira i jasnih dokaza o ostvarenju rezultata, posebno u borbi protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala, smatraju u Pozitivnoj Crnoj Gori.

 

Poslanica te stranke Azra Jasavić učestvovala je u Luksemburgu na plenarnom zasijedanju COSAC-a o proširenju Evropske Unije i pridruživanju Crne Gore.

"Prethodne godine smo usvajali zakone, sljedeća godina će biti ključna za sprovođenje usvojenog pravnog okvira i pružanje jasnih dokaza o sprovođenju i ostvarenju opipljivih rezultata, posebno u borbi protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala, kao i reforme javne uprave i upravljanja javnim finansijama", kazala je Jasavić.

Ona je rekla da je Crna Gora svjesna da je proširenje EU veoma zahtjevan, ali pravedan proces i da se prije ulaska u Uniju moraju ispuniti određeni kriterijumi.

"Potpuno smo svjesni obaveza i odgovornosti cijelog društva – Vlade, vladajućih i opozicionih političkih aktera, kao i civilnog društva", poručila je Jasavić.

Ona je podsjetila da je Crna Gora otvorila 20 i privremeno zatvorila dva pregovaračka poglavlja, s ciljem da ispuni mjerila za otvaranje preostalih poglavlja.

Jasavić je rekla da Crna Gora usklađuje zakonodavstva sa pravnom tekovinom i standardima EU i da je uložila napore za napredak u oblasti vladavine prava i zaštite ljudskih prava.

"Težili smo fiskalnoj konsolidaciji i unapređivali poslovno okruženje. Prethodne godine smo usvajali zakone, ove smo uspostavljali institucije, a sljedeća će biti ključna za sprovođenje usvojenog pravnog okvira, pružanje kredibilnih dokaza o sprovođenju i ostvarivanje opipljivih rezultata", navela je Jasavić.

Ona je kazala da će prioriteti biti borba protiv korupcije, posebno na visokom nivou, i organizovanog kriminala, reforma javne uprave i upravljanja javnim finansijama, unaprjeđenje konkurentnosti, fizičke infrastrukture i ljudskog kapitala, dostizanje EU standarda u vezi sa životnom sredinom i klimatskim promjenama.

"Crna Gora vjeruje u ostvarivanje punog potencijala Regiona kroz dobrosusjedske odnose i regionalnu saradnju. Zato ćemo nastaviti da aktivno učestvujemo u svim regionalnim inicijativama, kao što su Berlinski proces i Zapadni Balkan 6", zaključila je Jasavić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније