Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 05. 2013. 16:49 >> 16:50

POZIV DF-U

SL: Odredite datum protesta

Srpska lista pozvala je Demokratski front da saopšti koliko je glasova Miodrag Lekić osvojio na predsjedničkim izborima, kao i da odrede datum novog protesta zbog, kako su kazali, izbornih neregularnosti.

„Pozivamo Gorana Danilovića i Demokratski front da saopšte koliko je glasova Lekić dobio na izborima, a koliko Filip Vujanović koji je praktično već proglašen predsjednikom, uz podršku najjačih država sa istoka i zapada i to onoga trenutka kada je postalo jasno da nema otpora opozicije“, saopštila je Srpska lista.

Oni su ukazali da „elementarna politička prostojnost“ nalaže da se odredi tačan datum novog protesta povodom izbornih neregularnosti, „a da konačno prije toga dobijemo podatke o broju glasova obojice predsjedničkih kandidata od Danilovića“.

„Danilović, koji je objavio izbornu pobjedu, a danas odgovornost svaljuje na Socijalističku narodnu partiju i Pozitivnu, ponavljamo - prodao je Lekićev izborni rezultat, kao što je ranije ugasio Srpsku narodnu stranku“, piše u saopštenju.

Kako su naveli, ukoliko lideri DF „nemaju petlje“ da organizuju ulični otpor zbog neregularnosti na predsjedničkim izborima, Srpska lista je spremna da protestuje.

„Ne toliko zbog činjenice da je Miodrag Lekić žrtva, koliko zbog toga što Srbi nemaju šansu za nova radna mjesta i inistitucionalnu integraciju pored antisrpskog DPS-a, ojačanog legitimitetom koji mu daju predstavnici "manjih" manjina i korumpirane opozicije'', zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније