Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 12. 2015. 19:01 >> 08:45
6

BAJDEN ĐUKANOVIĆU

"Zaslužujete da budete dio jedinstvene Evrope"

Predsjednik Vlade Milo Đukanović, u telefonskom razgovoru sa potpredsjednikom SAD Džozefom Bajdenom, zahvalio je Administraciji i narodu Sjedinjenih Država, i Bajdenu lično, na kontinuiranoj podršci i doprinosu donošenju odluke o pozivu Crnoj Gori za pristupanje NATO. On je istakao da je to dobra odluka za našu zemlju, za region i Alijansu, i da će se Crna Gora odgovorno odnositi prema obavezama koje je preuzela, akcentirajući rezultate i dalju posvećenost vladavini prava i jačanju javne podrške. "Mi ćemo predano nastaviti rad na reformama kako bi uvjerili partnere da su donijeli pravu odluku, i podstakli ih da u razumnom roku završe proces ratifikacije", istakao je Đukanović.

Potpredsjednik Bajden je, čestitajući poziv, istakao da je to rezultat crnogorske posvećenosti reformama, podsjećajući da je prilikom nedavnog boravka u Hrvatskoj poručio da je to proces koji će čvrsto usidriti cijeli Balkan u Alijansi i u EU, što je najbolji put da se postigne stabilnost, sigurnost i prosperitet, i promovišu demokratske vrijednosti regiona.

"Smatram da je članstvo Crne Gore u NATO važan korak koji će obilježiti put ka stabilnosti Balkana kojem sam posvećen više decenija", rekao je Bajden.

Ističući da je poziv jasna poruka da su vrata Alijanse otvorena, on je izrazio uvjerenje da će Crna Gora predano raditi i uspješno završiti proces pristupanja NATO.

"Vaš narod zaslužuje da bude dio jedinstvene, slobodne i sigurne Evrope", rekao je američki potpredsjednik.

Đukanović je Bajdena pozvao da, prvom prilikom, posjeti našu zemlju. Američki potpredsjednik je zahvalio na pozivu i rekao da se raduje budućim susretima s Đukanovićem, ovdje ili u Americi.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније