Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 05. 2013. 13:03 >> 13:03

IMA DOVOLJNO KOMFORA

Radunović: Frontu ne treba transformacija

Demokratskom frontu nije potrebna transformacija da bi se održao na političkoj sceni, jer je organizacija tog saveza dovoljno komforna za sve njegove činioce, kazao je funkcioner Fronta Slaven Radunović.

On je naveo da se formiranje Fronta definitivno pokazalo kao dobra ideja i da povjerenje građana u taj savez konstantno raste.

"Birači u Crnoj Gori žele da vide kako političari čine napore da prevaziđu decenijama forsirane podjele. Zbog toga, ali i zbog činjenice da nam se priključio veliki broj nezavisnih intelektualaca i slobodnih građana, povjerenje u našu političku grupaciju stalno raste i sad je nešto više od 31 odsto", rekao je Radunović agenciji MINA.

On je naveo da je bogatstvo Fronta u njegovim razlikama i dodao da se ne slaže sa ocjenama analitičara da taj savez treba transformisati, ukoliko planira dugoročan opstanak na političkoj sceni.

"Nevjerovatno je kako analitičari uvijek znaju šta bi trebalo. Ponekad pomislim, zaista kakva je šteta što se neki od njih ne kandiduju na izborima. Vjerovatno bi riješili sve društveno-ekonomske probleme zemlje za nekoliko mjeseci", rekao je Radunović.

On smatra da je aktuelna forma organizacije Fronta dobra i dovoljno komforna za sve.

"Treba da funkcionišemo u ambijentu koji odgovara i strankama, ali i Građanskom klubu i nezavisnim pojedincima koji žele da daju doprinos demokratizaciji i opštem napretku Crne Gore", ocijenio je Radunović.

On je dodao da bi čvršće povezivanje DF-a umanjilo mogućnost njegovog daljeg širenja, "a obećali smo da će vrata za nove, dobronamjerne konstituente, biti uvijek otvorena".

Prema riječima Radunovića, zahvaljujući DF-u, mogli su se konačno vidjeti Srbi, Crnogorci, Bošnjaci i drugi narodi, kako zajednički streme istom cilju-bogatijem, pravednijem i srećnijem društvu.

"Naravno, ni jedan konstituent Fronta ne zanemaruje posebnosti koje ga karakterišu. Naprotiv, formirana je snažnija politička formacija koja će se efikasnije boriti za implementaciju onih civilizacijskih, demokratskih, socio-ekonomskih i drugih standarda koje konstituenti pojedinačno godinama nisu uspjeli da ostvare", podsjetio je on.

Zbog svega navedenog, dodao je Radunović, nezavisno od sudbine zahtjeva sa protesta, ideja pomirenja i zajedništva, koju Front baštini, formula je za smjenu vlasti.

On smatra da je podrška svih relevantnih opozicionih stranaka Miodragu Lekiću odličan primjer koliko efikasne mogu biti kad se fokusiraju na glavnog protivnika.

"Žalim što strategiju zajedničkog djelovanja ne primjenjujemo, u potpunosti, i za odbranu izborne pobjede našeg kandidata. Mislim da građani to od nas očekuju", rekao je Radunović.

Prema njegovim riječima, nepodijeljeno je mišljenje opozicionih političara, ali i građana, da pravih promjena na bolje ne može biti dok se ne demontira koruptivno-kriminalni sistem, "koji je potpuno zarobio slobodnu konkurenciju, jednake šanse i pravo na na dostojanstven život".

"Dužni smo kao odgovorni ljudi, da razlike koje postoje među nama, koje su po nekim pitanjima ozbiljne, a po nekim samo kozmetičke, stavimo po strani u svakoj prilici koja nam omogućava da zajedničkim djelovanjem zadamo ozbiljan udarac režimu", ukazao je Radunović.

Upitan da li, iz ove perspektive, može reći da li će Lekić i u buduće u jednakoj mjeri biti angažovan i zastupljen u politici Fronta, on je kazao da je lider Fronta pobjednik predsjedničkih izbora i da će stranke i građani koji su ga podržali insistirati na ispunjenju zahteva sa građanskog protesta.

"Ukoliko budemo dovoljno čvrsti i istrajni, izbori će biti ponovljeni, a Lekić izabran za prvog demokratskog predsjednika. U tom slučaju, on će biti predsjednik svim građanima Crne Gore, a ne samo Demokratskom frontu", rekao je Radunović.

U slučaju, kako je naveo nekog drugog, nepoštenog i nedemokratskog scenarija, Lekiću ostaje dosadašnje mjesto u predsjedništvu, "sa kojeg će sa ostalim funkcionerima DF-a nastaviti borbu do sada već, potpuno izvjesne pobjede".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније