Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 01. 2016. 08:05 >> 18:08
24

AMFILOHIJE SMATRA

Vlast ne vodi pomirenju

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije kazao je rano jutros da se u Crnoj Gori demokratija pretvara u demonkratiju, navodeći kako vlast ne vodi prijeko potrebnom pomirenju.

"Sadašnja vlast se ne gradi na pomirenju među braćom, nego na krvnim osvetama protiv kojih se borio Sveti Petar Cetinjski",  kazao je Amfilohije na molebanu u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

On se osvrnuo i na socijalne razlike u Crnoj Gori. Mitropolit je kazao da se kriza u društvu produbljuje tako što se od jednog naroda stvaraju četiri naroda, kao i od jednog jezika četiri jezika.

Mnogo oštriji od Amfilohija bio je sveštenik SPC Jovan Plamenac koji se, nakon odbrojavanja poslednjih minuta stare godine po Julijanskom kalendaru, na bini pojavio sa velikim drvenim krstom, i pozvao građane na moleban uz neobičnu novogodišnju želju.

"Neka se crnogrski brk sa pederskih zadnjica vrati tamo gdje je bio u naših slavnih predaka", rekao je on u homofobičnom govoru, prenosi Pobjeda.

Nakon toga se posvetio borbi protiv abortusa, a sve za dostojanstvo i poštenje u Crnoj Gori.

"Neka prestane ubijanje djece u majčinim utrobama, neka se vrati dostojanstvo i poštenje u školstvo i kulturu. Neka se crnogorska vrati hrabrost i osjećaj časti, a Crnoj Gori našoj kući čast i sloboda. Pođimo ka crnogorskom hramu gdje nas čeka apostol mira i ljubavi mitropolit Amfilofije i da nas njegova molitva gospodu, u godini u koju smo upravo ušli, pomiluje svojom dobrotom. Prvo će da pođe krst koji nam je stigao iz Jerusalima, a onda ćemo svi mi sa njim", rekao je Plamenac, nakon što je manjim vatrometom i uz pjesmu "Oj Kosovo, Kosovo", koju su sa bine horski otpjevali poslanici DF-a dočekana "srpska nova godina" na Trgu Republike u Podgorici.

 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније