Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

23. 01. 2016. 15:07   >>  14:53 4

"ZA INTERESE ALBANACA"

Forca će glasati za povjerenje Vladi

Forca će glasati za povjerenje Vladi, saopšteno je iz te stranke i poručeno da je politika koja državu svrstava u NATO i Evropsku uniju (EU) i kojom se prekida istorijski uticaj istoka u najboljem interesu Albanaca u Crnoj Gori.

Glavni odbor Force je, na sjednici u petak, raspravljao o inicijativi za ispitivanje povjerenja Vladi, upućenoj Skupštini.

„Inicijativa Vlade Crne Gore o povjerenju je ustavno pravno utemeljena i dolazi nakon dobijanja pozivnice za učlanjenje u NATO savez, što je, uz integraciju u EU, glavni spoljno politički prioritet Force“, saopšteno je iz te partije.

Kako se navodi, članstvom u ta dva saveza stvaraju se optimalni uslovi i mogućnosti za dalje jačanje vladavine prava, ekonomskog razvoja i jačanje prava autohtonih nacionalnih zajednica, kao i opštih ljudskih prava.

„Politika koja Crnu Goru definitivno svrstava u NATO i EU, kojom se prekida istorijski uticaj istoka na Crnu Goru, je u najboljem interesu i Albanaca u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, zabrinjavajuća retorika koja je tokom nedavnih protesta obilježila te događaje potvrdili su da je politika Vlade Crne Gore u odnosu na dobrosusjedske odnose, posebno sa Kosovom i Albanijom, u cjelosti podudarna sa nacionalnim interesima Albanaca u Crnoj Gori.

„U godini koji je izborna godina i u kojoj se termin njihovog održavanja zavisi od političkog dijaloga i spremnosti institucija za sprovođenje istih u skladu sa izmjenjenim zakonodavstvom smatramo da je politička konzistentnost odlika stabilnosti partije“, kaže se u saopštenju.

Glavni odbor Force je, kako je saopšteno, jednoglasno odlučio da ta partija glasa za povjerenje Vladi na predstojećem zasjedanju.

„Očekujemo da će se neizmijenjeni politički zahtjevi Force, koji su potvrđeni konzistentnom politikom i istrajavanjem u poboljšanju položaja Albanaca u Crnoj Gori realizovati intenzivije i kvalitetnije bez prepreka, a koji zbog međusobnih nesuglasica u dosadašnjoj većini, nijesu bili u mogućnosti da se realizuju potrebnom dinamikom i to u odnosima partnerstva i konsenzusa“, saopšteno je iz Force.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније