Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 05. 2013. 14:03 >> 14:03

SKUPŠTINA CRNE GORE

Fabris imenovan za viceguvernera

Skupština je imenovala glavnog ekonomistu Centralne banke Nikolu Fabrisa za viceguvernera za finansijsku stabilnost i platni promet.

Fabrisovo imenovanje podržala je vladajuća koalicija i SNP, dok su protiv izbora bili poslanici Pozitivne Crne Gore.

Mladen Bojanić iz Pozitivne objasnio je da ne osporavaju izuzetnu stručnost Fabrisa, ali da ga ne mogu podržati jer nije digao glas u vremenu kada je bankarskom sistemu prijetio kolaps.

Guverner Milojica Dakić je objasnio Bojaniću da to ne treba da stavljaju na teret Fabrsu jer on nije donosi odluke kao glavni ekonomista, odnosno, nije bio član Senata CBCG.

U SNP–u je ocijenjeno da je dobro što na mjesto viceguverene dolazi stručna osoba koja ne pripada nijednoj političkoj strukturi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније