Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 05. 2013. 16:21 >> 17:05
4

KOPRIVICA "FRONTOVAC"

Adio SNP-u zbog KAP-a

Profesor doktor Dragan Koprivica, dosadašnji šef Medijskog pula Socijalističke narodne partije, napustio je ovu partiju, odlučivši da pristupi Demokratskom frontu. Kako je saopštio, pristupiće jednoj od konstituenti DF-a, "političkoj organizaciji koju predvodi Milan Knežević".

„Osnovni razlog zbog kojeg sam odlučio da konačno napustim SNP je što ta partija već poodavno ne liči na sebe. Uostalom, javnost Crne Gore to i sama prepoznaje, tako da posebno obrazloženje i nije potrebno“, naveo je Koprivica.

Ipak, ukazuje na neke od razloga zbog kojih je donio ovakvu odluku.

„SNP neosporno ima čestito članstvo, ali i veliki broj konformista u partijskom vrhu, koji ne žele promjene, i koji su SNP privatizovali, koristeći ga u svrhu ostvarenja ličnih ciljeva, zbog čega se ova partija i našla na dosad najnižim granama od svog postanka“, navodi Koprivica.

Koprivica kaže da je, nakon pristupanja Kneževića Frontu, i dalje vjerovao da SNP ima svoju budućnost, „ali njena serija pogrešnih, a bojim se, možda i namjernih odluka, kao i dalji konformizam, praktično pokazuju da su Knežević i funkcioneri, koji su s njim pristupili Frontu, bili u pravu, to jest da su očuvali izvornu ideju SNP-a“.

On smatra da će njegovo napuštanje SNP-a imati puni smisao ako „bar nekom posluži kao opomena da ta partija mora preduzeti hitne korake u cilju opozicione revitalizacije, jer joj ovako prijeti postupna marginalizacija. Međutim, iskreno se pribojavam da SNP za neki kopernikanski zaokret, zbog velikog broja kočničara u sopstvenim redovima, nema snage, te nezadrživo ide silaznom putanjom“.

Koprivica kao poseban razlog navodi izglasavanje zaključaka SNP-a i DPS-a o KAP-u. Kaže kako je  „svakodnevno doživljavao gnjevne komentare birača nekad najjače opozicione partije, koji su i ljuti i zbunjeni, dok neki tvrde da im je, u stvari, sve jasno kuda ide SNP, što me i dodatno učvrstilo u namjeri o istupanju iz ove partije“.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније