Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 05. 2013. 17:50   >>  17:51 2

9. MAJ

Krivokapić čestitao Dan pobjede i Dan Evrope

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić čestitao je građanima Crne Gore Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope - 9. maj.

„Baštineći antifašizam kao jedan od njenih nosećih stubova, Crna Gora na najbolji način potvrđuje pripadnost Evropi.  13 - julski ustanak, kao jedini opštenarodni bunt na prostoru porobljene Evrope, bio je na tragu crnogorskog životnog načela da bez slobode i pravde gubi smisao i samo ljudsko postojanje. Bez takvog moralnog koda ne bi Crna Gora bila tako dugovječna i slobodna.  Život dat za ove uzvišene ideale bilo je pitanje časti za svakog Crnogorca. Milenijumska vječna crnogorska borba za slobodu iznjedrila je luču otpora, koja je ustankom protiv najveće pošasti prethodnog stoljeća – fašizma, zadivila cijelu Evropu. Bez tog našeg milenijumskog slobodarstva ne bi bilo ni crnogorskog antifašizma. Bez crnogorskog antifašizma ne bi bilo ni veličanstvenog  21. maja, kada smo obnovili Crnu Goru svih njenih vjera i nacija.

Naša država će vječno sa ponosom čuvati  sjećanje na  žrtve koje je dala u antifašističkoj borbi“, naveo Krivokapić u čestitki građanima Crne Gore. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније