Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 02. 2016. 08:06 >> 07:54
12

NOVE PROMJENE

Kalezić prelazi u SNP

Nezavisna poslanica i nekadašnja članica Demokratskog fronta Jelisava Kalezić pristupiće narednih dana poslaničkom klubu Socijalističke narodne partije, saznaju Dnevne novine u toj partiji.

Kalezić je nakon što je početkom godine, napustila Demokratski front djelovala kao nezavisna poslanica. Ona je Dnevnim novinama potvrdila da je razgovarala sa šefom poslaničkog kluba SNP Aleksandrom Damjanovićem sa kojim je napravila preliminarni dogovor.

"Dogovorili smo da se pridružim njihovom poslaničkom klubu do kraja mandata", kazala je Kalezić.

Dodaje da o svemu ovome treba da se odluči i shodno poslovniku SNP i "drugim aktima kojima se ovakva saradnja uređuje".

Ona ipak napominje da se neće učlanjivati ni u jednu političku stranku, jer je kako je kazala, u koaliciji DF u trenutku započinjanja mandata u 45. sazivu Skupštine, bila jedna od tri nestranačke ličnosti u poslaničkom klubu.

"Kasnije sam ostala jedina nestranačka poslanica u Skupštini, što će biti do kraja mandata" poručila je Kalezić.

Ona će biti sedmi poslanik Socijalističke narodne partije, a konačnu odluku o transferu donijeće Glavni odbor ove partije.

U Skupštini Crne Gore trenutno od 81 poslanika 14 više nije u partiji ili koaliciji sa čije su izborne liste 2012. godi ne ušli u posla nič ke klupe. U odnosu na vrijeme poslije izbora, struktura aktuelnog saziva parlamenta bitno je izmijenjena.

Poslednji slučaj desio se kada je poslanik Pozitivne Srđan Perić napustio tu partiju nakon što su njeni članovi podržali Vladu Mila Đukanovića.

Podjele u Socijaldemokratskoj partiji rezultirale su odlaskom dva njena poslanika: Mića Orlandića i Damira Šehovića, koji su usled nesuglasica sa liderom partije Rankom Krivokapićem napustili SDP i priklonili se novoformiraj partiji Socijaldemokrate, predvođene Ivanom Brajovićem.

Bivši funkcioneri Demokratskog fronta Miodrag Lekić, Goran Danilović, Zoran Miljanić i Radovan Asanović formirali su klub poslanika, nakon što su odlučili da izađu iz tog opozicionog saveza. Lekić je ranije napustio Demokratski front i u međuvremenu formirao novi politički subjekt Demos. Bivši funkcioner Nove Goran Danilović pridružio se Lekiću.

Matičnu partiju i poslanički klub u aktuelnom sazivu Skupštine prvi je napustio nekadašnji funkcioner Nove srpske de mo krati je Novica Stanić.

Zbog nesuglasica sa rukovodstvom Pozitivne Crne Gore, tu partiju napustio je Zoran Miljanić i pridružio se klubu poslanika Demokratskog fronta, da bi kasnije napustio Front i pristupio demosu.

Nešto kasnije došlo je do ozbiljnijih sukoba u Pozitivnoj Crnoj Gori, koji su kulminirali odlaskom Mladena Bojanića i Dritana Abazovića.

Tražeći način kako da se organizuju u parlamentu nakon razlaza sa matičnim partijama, Stanić, Bojanić i Abazović su formirali klub nezavisnih poslanika

Trend promjena partijskih dresova nastavljen je nakon kulminacije krize u Socijalističkoj na rodnoj partiji. Tu partiju su zbog neslaganja sa politikom rukovodstva, pred vođenog predsj ednikom Srđanom Milićem, napustili Velizar Kaluđerović, Neven Gošović i Obrad Gojković.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније