Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 02. 2016. 15:38   >>  19:58 2

GLAVNI GRAD

Čelnike mjesnih zajednica biraće građani

Umjesto Gradonačelnika, od sada će rukovodstva u Mjesnim zajednicama u Podgorici, birati građani - to su odlučili odbornici Skupštine Glavnog grada.

Odbornici su se se saglasili i da ova odluka počne da se primjenjuje osam dana nakon objavljivanja u Službenom listu, a ne od 1. decembra, kako je ranije bilo planirano.

Sa sjednice je poručeno i da je odluka donesena konsenzusom i vladajućih partija i opozicije, što su pozdravili svi odbornici Glavnog grada.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je kazao da je ovo jedna "dobra poruka i jedan dobar znak da ovaj Parlament može oko nekih pitanja važnih za funkcionisanje lokalne uprave da se složi. To je ono što sam ja i na prvoj sjednici parlamenta apelovao na sve da budemo jedan tim, jedna porodica koja će raditi u interesu građana, čiji smo predstavnici", kazao je Stijepović.

Danas usvojenim rješenjima zadovoljni su i predstavnici opozicije.

Goran Radonjić iz Demosa je kazao kako je je ovo samo minimalna stvar na lokalnom nivou.

"Ali jeste za nas ohrabrenje. I model kako će se, nadam se, raditi na ovom dijalogu", kazao je Radonjić.

Draganu Ivanoviću iz SNP- a čini se, kako je rekao, da je u ovom trenutku napraviljena jedna kvalitetna odluka.

"Ovo znači da, kad se hoće, može se", konstatovao je Ivanović.

Vladimir Čađenović iz Demokratske Crne Gore, kako je kazao, nada se da će sa ove sjednice građani Podgorice dobiti poruku da će imati veoma brzo, "sigurno do prije parlamentarnih izbora, mogućnost da slobodno izraze svoju volju, i izaberu Savjete mjesnih zajednica u svih 58 mjesnih zajednica, koliko ih imamo".

 

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније