Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 02. 2016. 15:35   >>  15:23 10

REAGOVANJE

SNP: Spašavamo Dritana od Dritana

Treba poštovati većinsku volju građana Crne Gore i demokratske standarde i zato se SNP zalaže za održavanje referenduma o članstvu u NATO vojni savez, poručuju iz Socijalističke narodne partije.

Poslanik i član pokreta URA Dritan Abazović kazao je danas da je zahtjev SNP-a da se istog dana održe parlamentarni izbori i referendum o članstvu u NATO-u, netaktički i pravno i tehnički nedorečen stav.

„Nadam se da verbalno zalaganje člana pokreta URA Dritana Abazovića za slobodne i demokratske izbore ne podrazumijeva da se zloupotrebom tog instituta izbjegne neposredno izjašnjavanje građana Crne Gore o ulasku u Sjevernoatlansku alijansu“, poručila je u izjavi za medije Slađana Kaluđerović, portparolka SNP-a.

Ona podsjeća na ne tako davne izjave Abazovića po pitanju NATO-a da - “nije dobro prkositi narodnoj volji“, kao i da se „građani ni u kom slučaju ne smiju zaobići kada je ova važna odluka u pitanju“.

„Da je bilo ko drugi negativno reagovao na našu ideju o istovremenom održavanju fer i slobodnih izbora i referenduma o ulasku u NATO vojni pakt, ne bi se oglašavali, ali pošto je Abazović potrčao da bude prvopozvani da to uradi, onda moramo da spašavamo Dritana od Dritana. Plan DPS-a je da priča o parlamentarnim izborima bude opterećena razlikama ko je za, a ko protiv članstva u NATO. To što se stav DPS-a o NATO poklapa sa stavom URE, ne mora značiti da su DPS i URA isto“, zaključila je Kaluđerović u izjavi za medije.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније