Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 02. 2016. 14:57 >> 08:46
10

MILIĆ PORUČIO

Glasaću za smjenu Konjevića i Krivokapića

Lider SNP-a Srđan Milić kaže da nema vremena za gubljenje kada je riječ o dogovoru političkih lidera o organizovanju fer izbora, te da je došlo vrijeme da svi odgovore iskreno na pitanje "da li postoji želja da pitanje nepovjerenja u izborni proces bude riješeno". Navodi i da će glasati za smjenu Raška Konjevića i predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, ako se to pitanje nađe u Parlamentu.

Milić je, gostujući u emisiji Živa istina, demantovao navode da je SNP u priču o fer izborima uvukao NATO, jer želi da opstruiše dogovor. Dodaje i da je njihova ponuda uzmi ili ostavi, pregovora o zahtjevu SNP-a nema.

"Mogu da razumijem da smo mi svi definisali ponude kao polazne osnove, što se Srđana Milića tiče, ono što smo dostavili nijesu polazne nego temeljne osnove. Ne smatram da smo na pijaci da se dogovaramo hoćemo li uzeti kilogram ovoga i 100 grama nečeg drugog. Smatram da treba kao ozbiljni ljudi da krenemo i za ovih šest mjeseci iskoristimo i rješavamo probleme koji su Crnu Goru doveli u duboku socijalnu i ekonomsko-institucionalnu krizu", kazao je Milić.

Upitan šta kolege iz URE Demosa i SDP-a misle o zahtjevu SNP-a Milić kaže da na sastanku nijesu saopštili ništa protiv takve ponude.

"Riječi protiv toga nijesu rekli na sastanku lidera parlamentarnih partija, ni Demos, ni URA, ni SDP, ni Pozitivna, ni DPS, ni niko drugi", saopštio je Milić.

Uz informaciju da je SNP već prikupio preko 53.000 potpisa građana za održavanje referenduma o članstvu u NATO, Milić je ubijeđen da će ideja te partije o održavanju referenduma uspjeti. "Ovaj moj zahtjev, odnosno zahtjev SNP-a, biće prihvaćen", ocijenio je Milić.

Mediji su objavili da će lideri političkih partija potpisati politički dogovo sa partijama na vlasti. Milić kaže da neće biti potpisivanja nikakvog političkog sporazuma.

"Idemo da završimo taj posao tako što ćemo u Parlamentu usvojiti poseban akt koji će biti u skladu sa Ustavom i zakonima ove zemlje. Mi tražimo da to bude Zakon o Vladi", kazao je lider SNP-a .

Iako nije želio da kaže ko će predstavljati opoziciju na sjutrašnjem sastanku u užem sastavu, Milić je kazao da će SNP zauzeti jedno od četiri mjesta koja ima opozicija. SNP kako je kazao ne može ostati bez stolice. Navodi i da će SNP glasati da bez ministarske stolice ostane Raško Konjević i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić Milić.

"Mi smo tražili smjenu Konjevića i direktora UP još nakon nereda na protestima. Što se tiče SNP-a zasijedaće partijski organi koji će donijeti odluku o tome kako će se glasati . Što se mene tiče jasno sam za smjenu Konjevića. Što se tiče Krivokapića volio bih prvo da čujem one koji su ga izglasali, ali ja lično ne pravim razliku između Krivokapića i Đukanovića i strašno bih volio da ih obojicu vidim u opoziciji", kazao je Milić.

Dodaje da je SDP odlaskom u opoziciju pokazao da želi da praktično bude svjedok saradnik.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније