Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 02. 2016. 18:15   >>  18:00 9

LEKIĆ PORUČUJE

"Pozitivna ne može u opozicioni tim"

Lider Demosa Miodrag Lekić izričit je u stavu da Pozitivna Crna Gora ne može biti dio opozicionog tima u parlamentarnom dijalogu. Siguran je i da se dogovor mora postići do kraja februara. Komentarišući SNP-ovu platformu, kojom traže da se izbori i referendum o članstvu u NATO održe istog dana, Lekić ističe da nikome ne negira pravo da saopšti stav, ali da misli kako ova godina ne bi trebalo da prođe u znaku NATO.

Lekić je, za TV Vijesti, kazao kako očekuje da, na sjutrašnjem sastanku predstavnika političkih partija, budu konstituisani timovi vlasti i opozicije koji bi, do kraja naredne sedmice, trebalo da sačine nacrt političkog sporazuma o formiranju vlade za pripremu fer i slobodnih izbora.

Formiranje užeg tima, koji će se sastojati od po četiri člana vlasti i opozicije, a kojim će moderirati predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, dogovoreno je na sastanku lidera partija u petak.

"Što se tiče pitanja oko Pozitivne, ja ne insistiram da ona bude u Vladinom dijelu, niti me taj dio zanima. Ono što insistiram zaista do kraja, to je da ta stranka ne bude u opozicionom timu", kazao je Lekić.

Kaže kako to nije oblik kažnjavanja, već normalan tok događaja nakon izglasavanja povjerenja Vladi u parlamentu, u kojem je učestvovala ta partija. Dakle, moramo biti ozbiljni i poštovati norme političkog sistema i demokratije.

"Prema tome, vrlo jasno, precizno i rigorozno, po cijenu neučestvovanja Demosa, nemoguće je da Pozitivna bude u opozicionom timu, jer tu ne pripada. Poželjno je da bude cijela opozicija, međutim sad je realnost da u ovoj koordinaciji, u ovoj saradnji učestvuje Demos, SNP, SDP i URA. Dakle, to su za sada stranke koje su prihvatiule da se ovaj proces nastavi i one će ga činiti, pri čemu bih ja volio naravno da se njemu pridruži DF i Demokrate", kazao je Lekić.

On smatra da bi se dogovor morao postići do kraja februara.

"Dalje rastezanje bi vodilo nekim neregularnim situacijama i mislim da ne bi čak ni imalo smisla", zaključio je Lekić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније