Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 02. 2016. 21:12   >>  20:58 7

PORUKA "MOSKOVLJANIMA"

Ivančević: Crna Gora se pita!

Dozivanje ruskih sankcija i izmišljanje anti-ruske histerije u Crnoj Gori je otužno, ocjenjuje član Predsjedništva Crnogorske demokratske unije (Cdu) Dragan Ivančević povodom poruka koje ovih dana, u Moskvi i iz ruske prijestonice, šalju lideri Demokratskog fronta, odnosno Demokratske narodne partije i Nove srpske demokratije.

"Mi razumijemo žal lidera Demokratskog fronta za ranim devedesetim godinama prošloga vijeka, kada su upravo vještački izazvani i raspirivani histerija i huškanje na rat. Oni bi željeli da se ta mučna i tragična vremena vrate. 

Sada im se priviđa tobožnja anti-ruska politika zvanične Crne Gore i političke većine u našoj zemlji, kada se radi i o opredjeljenju za NATO i za EU", poručuje Ivančević.

Bilo bi, kaže Ivančević, svima interesantno kada bi nam putnici za Moskvu objasnili što su i kako govorili svojim domaćinima o njihovom (DNP i NOVA) navodnom pozitivnom opredjeljenju prema crnogorskom članstvu u Evropskoj uniji.

Cdu cijeni iskrene političke stavove DF, iako su oni vrlo udaljeni od njihovih pozicija. "Jedino nas zanima da li su iskreni i oko evropskog usmjerenja. Retorika kojom se obraćaju svojoj zemlji iz inostranstva to ozbiljno dovodi u pitanje", konstatuje Ivančević.

S druge strane, dodaje član Predsjedništva Cdu, poznat je stav DF u vezi NATO integracija.

"Za razliku od vodećih ljudi DF, Cdu smatra da naše članstvo u Alijansi treba da bude od interesa za sve naše građane i da bude izuzetno važna komponenta očuvanja i razvoja crnogorskih nacionalnih i državnih interesa. Crna Gora ne treba da bude u NATO-u da bi umilostivila Vašington i Brisel, niti da bi naljutila Moskvu. Naši interesi su naši interesi, i tu nikakva zapomaganja i prijetnje nekih političara koji žele da se i ovdje i tamo prikažu kao zastupnici i eksponenti Ruske federacije i njenih interesa, ne pomažu. To je zaludna rabota", precizira Ivančević.

Dakle, sve je to već viđeno i već se čulo, i u bližoj, i u daljoj prošlosti, konstatuje on.

"Znali su Crnogorci i u mnogo težim istorijskim okolnostina da odgovore na takve prozivke i optužbe, na pritiske i podmetanja, pa će znati da to i sada učine. U tome treba da im pomogne i vladajuća partija i državne strukture koje su nadležne za ova pitanja. Izjave iz Moskve zaslužuju i javni zvanični odgovor. Crna Gora treba da bude u Alijansi i o tome treba da se pita Crna Gora", zaključio je Ivančević.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније