Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ CDM ]

08. 02. 2016. 08:10   >>  16:41 8

MILOŠEVIĆ PORUČIO

DPS: Spremni na izbore i sjutra

Demokratskoj partiji socijalista odgovara svaki termin izbora, od februara do oktobra, kazao je Dnevnim novinama politički direktor najjače stranke, Tarzan Milošević komentarišući pitanje kakav je stav DPS-a povodom zahtjeva SDP, URA-e i Demosa da parlamentarni izbori budu 16. oktobra.

 

Taj datum je naveden u radnoj verziji "političkog sporazuma" ovih stranaka u koji su Dnevne novine imale uvid.

"Ne smeta nam ništa ni taj datum, niti bilo koji drugi. Mi smo uvijek spremni. DPS je siguran u dobar rezultat i on će biti jednako dobar i maju, junu, septembru, oktobru... Dakle, nama je dobar svaki datum za koji bude postignuta saglasnost političkih subjekata", kazao je Milošević.

Politički direktor DPS-a kaže da se opozicija u svojim zahtjevima fokusirala na mjesta u Vladi i institucijama, naglašavajući da količina vlasti koja će nekome pripasti ne treba da bude glavni fokus u pregovorima, već cilj da se napravi puna primjena izbornog zakonodavstva kako bi rezultati izbora bili prihvatljivi za sve učesnike.

"Stiče se utisak da opozicija želi da dobije što više vlasti kako bi aktuelna vlast imala što manje. Nije riječ o malo ili mnogo vlasti, već da se dođe do punog povjerenja u izborni proces i njegovu implementaciju", ističe Milošević.

Komentarišući ponude opozicije i njihove zahtjeve Milošević kaže da se svaka ponuda i zahtjev razmatraju sa jednakom pažnjom, kako ponuda SDP, URA i Demosa, tako i SNP.

SDP, URA i Demos tražili su, na osnovu dokumenta u koje su DN imale uvid, mjesto potpredsjednika Vlade, četiri ministra, pravo veta, proširenje ovlašćenja, kontrolu nad Zavodom za zapošljavanje, Fondom rada, iRF-om, ANB-om, Fondom PIO, Fondom zdravstva,  kao i mjesta u organima upravljanja u Elektroprivredi, Aerodromima, Pošti i Montenegro erlajnsu.

Glavni zahtjev SNP je da se odluka o članstvu Crne Gore u NATO donese na referendum, koji bi bio održan na dan izbora.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније