Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 02. 2016. 08:01 >> 15:44
8

ŠTETA OD PROTESTA

Grad od DF-a traži 65.000€

Glavni grad podnio je tužbu protiv Demokratskog fronta (DF) radi naknade materijalne štete od oko 65.000 eura kojaje nastala oktobra prošle godine za vrijeme protesta.

 

Pravni zastupnik Glavnog grada u ovom predmetu, advokat Nikola Martinović, navodi u tužbi da su u noći između 16. i 17. oktobra 2015. godine, u skladu sa zakonom, uz asistenciju policije, uklonjeni svi postavljeni privremeni objekti i prekinut javni skup tuženih, za koji više nije postojalo odobrenje nadležnih državnih organa.

Tom prilikom došlo je do nastanka materijalne štete na imovini tužioca, usljed nereda, opšteg meteža, te namjernog oštećenja komunalne infrastrukture, kao i dužeg boravka većeg broja lica na otvorenom prostoru na kojem se nalazila komunalna oprema i infrastruktura dodaje se u tužbi.

Dalje se navodi da su tuženi prijavili i organizovali novi skup na prostoru šireg centra grada, 24. oktobra, na kojem je bio veći broj učesnika. Tada je došlo do novih nereda i oštećenja imovine tužioca i komunalne infrastrukture.

U tužbi se dodaje da je u noći između 24. i 25. oktobra pričinjena materijalna šteta na putnoj opremi u iznosu od 19.161 euro, te da je usljed sanacije i intervencije na dijelu asfaltnog kolovoza pričinjena šteta od 6.076 eura.

Šteta na objektima i komunalnoj opremi je 25.444 eura, a vanredni troškovi oko djelimičnog saniranja štete su 9.434 eura. Tokom nereda je oštećen i parkovski mobilijar, a iznos štete je 4.276 eura.

Na parkingu br.2-A u Ulici Balšića je polomljena izlazna rampa, čime je nastala šteta u iznosu od 700,00 eura. Obavezuju se tuženi da tužiocu solidarno nadoknade troškove postupka u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude, pod prijetnjom prinudnog izvršenja zaključuje se u tužbi advokata Markovića koju je podnio Osnovnom sudu 28. decembra prošle godine.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније