Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

10. 02. 2016. 13:11 >> 14:44
42

U BRISELU OCIJENJENO

CG će biti značajan član NATO

Crna Gora će biti značajna članica NATO-a, poručili su ministri odbrane Velike Britanije i Kanade i pozdravili napredak na putu ka Alijansi.

U Briselu danas počinje dvodnevni sastanak ministara odbrane zemalja članica NATO-a.

Crna Gora će naredne sedmice početi pristupne pregovore sa Alijansom, nakon kojih će parlamenti 28 zemalja članica Alijanse ratifikovati protokol o pristupanju Crne Gore tom savezu.

"Radujemo se formalnom pozivu koji će Crnoj Gori biti upućen na samitu u Varšavi. Srećan sam što je Crna Gora ispunila važne kriterijume za članstvo. Biće vrijedna članica Alijanse", kazao je novinarima u Briselu britanski ministar odbrane Majkl Falon.

Kanadski ministar odbrane Hardžit Sing Sadžan pozdravio je napredak Crne Gore na putu ka Alijansi.

"Mislim da je Crna Gora napravila veliki napredak, ima jako dobru šansu da bude članica i radujemo se predstojećim pristupnim pregovorima", rekao je on.

Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg poručio je u utorak da Crna Gora treba da nastavi sa reformama, a da institucije moraju da ostvare što više rezultata u borbi protiv korupcije.

Пратите нас на

Коментари42

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније