Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

10. 02. 2016. 14:38 >> 16:40
3

AKO UĐE U VLADU

Opozicija će ojačati kontrolu državnih resursa

Ulazak opozicije u novu vladu pojačaće kontrolu državnih resursa i cijelog izbornog procesa kako bi dobili prve slobodne i fer izbore u Crnoj Gori, na čemu je i insistirala cijela opozicija, ocijenjeno je iz Pozitivne.

Politički direktor Pozitivne, Aleksandar Ražnatović je kazao da su očekivani navodi iz Izvještaja Savjete Evrope da će održavanje parlamentarnih izbora bez sprovođenja novih izbornih pravila i neophodnih priprema dodatno pojačati nepovjerenje u izborni proces, zbog čega institucije na vrijeme moraju sprovesti pripreme.

"Jer su ono na čemu je Pozitivna insistirala, pozivajući sve političke subjekte na dijalog u parlamentu kako bi se u potpunosti zaokružilo i primjenilo izborno zakonodavstvo i povratilo povjerenje u izborni proces", navodi se u izjavi Ražnatovića dostavljenoj agenciji MINA.

On je podsjetio da je iz tog razloga Pozitivna ponudila Plan za prevazilaženje političke krize, koji je bio uslov za podršku Vladi, čime je nakon 27 godina omogućeno opoziciji da uđe u Vladu i kontroliše je u onim djelovima u kojima je evidentna zloupotreba državnih resursa u izborne svrhe.

“Ono što smatramo važnim jeste da će se ulaskom opozicije u sastav nove vlade pojačati proces kontrole državnih resursa i cijelog izbornog procesa kako bismo za rezultat dobili prve slobodne i fer izbore u Crnoj Gori, na čemu je i insistirala cijela opozicija”, ocijenio je Ražnatović.

On je ukazao da sve ono što može dovesti u pitanje stabilnost države i spriječiti dogovor o prevazilaženju krize nije politika Pozitivne.

“Plan koji smo ponudili, a koji se, na naše zadovoljstvo, dodatno razrađuje u pralamentu, imao je za cilj očuvanje političke stabilnosti za dalji proces evroatlanskih integracija i stvaranja uslova za fer i slobodne izbore koji su osnova demokratije”, ocijenio je Ražnatović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније