Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 02. 2016. 17:02 >> 16:50
19

LIBERALI PORUČILI

Kremlj da shvati da je CG suverena država

Zvaničnici Ruske Federacije moraju da shvate da je Crna Gora suverena država koja je, de fakto, članica NATO saveza i koja slijedi politiku koja je trijumfovala 2006. godine na referendumu i proklamovana je Ustavom, poručili su iz Liberalne partije Crne Gore, reagujući na izjavu ruskog ministra vanjskih poslova, Sergeja Lavrova, da je ulazak Crne Gore u NATO "vještačka odluka" koja alijansi neće dodati nikakvu bezbjednost.

"Crna Gora vodi spoljnu politiku u najboljem interesu svih njenih građana i građanki i u interesu snažnijeg ekonomskog, demokratskog i ukupnog civilizacijskog napretka naše države, ali i regiona", kazali su Liberali.

Poručili su da svako ko pokušava da zaustavi te procese, nije dobronamjeran prema sreći i miru građana Crne Gore.

"U tom smislu, izjava ministra vanjskih poslova Rusije, Sergeja Lavrova, da je takav put Crne Gore „vještački i neprirodan“ nije na dobrom tragu izgradnje kvalitetnih odnosa između naše dvije države koje su bile saveznice u različitim epohama. Takvim odnosom prema Crnoj Gori, oni direktno urušavaju dobru savezničku tradiciju i pokušavaju se nametnuti kao supervizor. Građani Crne Gore takvo nešto nikad nijesu prihvatali", poručili su iz Liberalne partije.

Lberali su ocijenili da takve izjave zvanične Rusije, uz tonove koji pominju građanske sukobe i pokušavaju destabilizovati i militarizovati političku scenu, mogu nanijeti štetu građanima, a dugoročno, to je gubitnička opcija samo za one koji pristaju na takvu retoriku.

Njihovo mjesto je, kako su kazali, osigurano na smetlištu istorije.

Iz LP su podsjetili da je Predsjedništvo njihove partije, u decembru 2015. godine, "osudilo agresivno miješanje ruske politike koja je slala neprimjerene tonove prema jednoj maloj ali suverenoj državi koja slijedi volju i interese svojih građana".

"Liberali će kao dio aktuelne i buduće crnogorske vlasti, uz podršku svojih liberalnih prijatelja iz Evrope i svijeta, ALDE saveza liberala Evrope i Liberalne internacionale, snažno promovisati najbolje interes građana Crne Gore i put Crne Gore u društvo modernih i demokratskih naroda EU i NATO saveza. Slobodan pojedinac, slobodno društvo, slobodna ekonomija i mir vrijednosti su koje zajednički dijelimo sa svim građanima Evrope. Vjerujemo da to jeste nit koja će nas čvrsto držati u porodici evropskih naroda", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније