Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

10. 02. 2016. 17:55 >> 19:56
15

HRVATSKI MINISTAR

"Savezništvo sa CG jedan od prioriteta"

Pristupanje Crne Gore NATO-u može samo poboljšati odnose te države sa Hrvatskom, poručio je hrvatski ministar odbrane Josip Buljević. On vjeruje i da će hrvatski parlament među prvima ratfikovati sporazum o pristupanju Crne Gore Alijansi.

Na pitanje novinara da li to što je Crna Gora blizu NATO-a može da promijeni odnose dvije zemlje, pa i kad su u pitanju neriješena teritorijalna pitanja, Buljević je kazao „samo na bolje“.

„Vjerujem da će se sve prepreke između Hrvatske i Crne Gore riješiti u prijateljskoj atmosferi i mi zaista, kad gledate realno, nemamo veikih problema“, rekao je Buljević novinarima, nakon sastanka ministara odbrane država članica NATO-a, koji se danas i sjutra održava u Briselu.

On smatra da Crna Gora neće dugo čekati na ratifikaciju sporazuma o pristupanju Alijansi.

„Siguran sam da nećete dugo čekati. Očekujem već u aprilu da ćete propisati protokol. Nakon toga će sve ići po automatizmu, to je već uhodan, nezaustavljiv proces. Mislim da ćete, u roku od godinu dana, najviše godinu i nekoliko mjeseci, imati završenu ratifikaciju i ući ćete u NATO“, naveo je Buljević.

On vjeruje i da će hrvatski parlament među prvima ratfikovati sporazum o pristupanju Crne Gore NATO-u.

„Za Hrvatsku je savezništvo sa Crnom Gorom jedan od prioriteta. Od početka smo podržavali Crnu Goru u evroatlantskim integracijama. Mislim da je pristupanje NATO-u samo početak evroatlantskog puta za Crnu Goru. I ja, i Vlada, i cijela Hrvatska snažno podržava Crnu Goru u svim njenim stopama ka NATO-u i Evropskoj uniji“, dodao je Buljević.

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније