Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 02. 2016. 12:59 >> 12:49
5

PREDSJEDNIŠTVO CDU

"Spremni dočekujemo izbore u Tivtu"

Crnogorska demokratska unija (Cdu) ima sve političke, organizacione i kadrovske pretpostavke za samostalni nastup na lokalnim izborima, saopšteno je iz te partije.

Juče je u Podgorici, u sjedištu Crnogorske demokratske unije, održana sjednica Predsjedništva Cdu u proširenom sastavu.

"Poslije razmatranja aktuelne političke situacije u našoj zemlji, gdje su ponovljene i potvrđene ocjene i stavovi Cdu o situaciji u crnogorskom parlamentu, Predsjedništvo je analiziralo političke i ekonomske prilike u Tivtu, u kontekstu nastupajućih lokalnih izbora", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo je formulisalo Osnove za izborni nastup Cdu u Tivtu i izabralo Izborni štab Cdu, na čijem čelu će biti Rajko Čavor, predsjednik Opštinskog odbora Cdu Tivat.

"Neven Staničić, potpredsjednik Cdu, predložen je za nosioca izborne liste Cdu i za kandidata Cdu za predsjednika Opštine, što treba da potvrdi Glavni odbor Cdu, koji će odlučivati i o Izbornom programu Cdu. Na sastanku je potvrđeno da Cdu ima sve političke, organizacione i kadrovske pretpostavke za samostalni nastup na lokalnim izborima, ali je istaknuta i spremnost i zainteresovanost naše stranke da formira predizborne koalicije sa partijama, udruženjima građana i izbornim listama koje baštine demokratske i građanske vrijednosti i principe", dodaje se u saopštenju.

Staničić je izložio osnove izbornog programa, koji će sadržati konkretne prijedloge i mjere koje će Cdu ponuditi građanima Tivta kao projekciju zaštite i razvoja potencijala Grada i Opštine u nastupajućem četvorogodišnjem periodu.

On je uvjeren da će nova vlast u Tivtu biti moguća samo ukoliko bude formirana nova i šira koalicija, u kojoj će Cdu igrati značajnu ulogu, kao partija političkog centra opredijeljena da konkretnom i djelotvornom politikom unapređuje standard života svih građana Tivta.

"Učesnici sastanka su bili saglasni u stavu da će izbori u Tivtu biti od posebnog značaja i u smislu prepoznavanja mogućeg i potrebnog političkog savezništva na crnogorskom političkom planu", piše u saopštenju.

Predsjedništvo Cdu je izabralo Savjetodavni tim, koji će biti podrška Izbornom štabu Cdu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније