Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

11. 02. 2016. 17:03 >> 16:52
6

PARLAMENTARNI DIJALOG

Pajović: Vjerujem u postizanje kompromisa

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović kazao je da vjeruje da će učesnici parlamentarnog dijaloga postići kompromis po pitanju sporazuma za stvaranje uslova za slobodne i fer izbore.

„Vjerujem da će se postići kompromis po pitanju sporazuma, jer je to dobro za sve, uključujući i opozicione partije koje bi nakon 27 godina imale šansu da preuzmu odgovornost i kontrolišu izborni proces, kako bi imali fer i slobodne izbore“, kazao je Pajović agenciji Mina.

Pozitivna je, kako je naveo, partija sa vizijom, koja gleda i vidi dalje od aktuelnog trenutka i, za razliku od ostatka opozicije, nije populistička.

„Danas smo svjedoci da neke od opozicionih partija žele da zatvore crnogorski put u Evropsku uniju, zarad svojih kratkoročnih, uskostranačkih interesa. Da li je to put koji je predlagao ostatak opozicije Pozitivnoj“, upitao je Pajović.

Kako je kazao, Pozitivna je, po njima, trebalo da prihvati ponudu ostatka opozicije i mijenja Crnu Goru sa onima koji su protiv evropskih vrijednosti i evroatlantskih integracija.

„Mi, za razliku od njih, želimo da Crnu Goru mijenjamo na bolje, a ne na gore, i u tome uspijevamo“, rekao je Pajović.

Prema njegovim riječima, naknadna pamet dijela opozicionih partija je dobrodošla, i Pozitivna je pozdravlja.

„Nemamo potrebu za jalovim raspravama sa pojedincima koji nikako sebi da objasne šta uopšte rade u procesu koji je pokrenula Pozitivna, a koji je za njih u isto vrijeme i dobar za sve u Crnoj Gori, i politička korupcija. Ostavljamo njima da se dogovore sami sa sobom, a mi smo usredsređeni da dijalog uspije i da se izborimo za slobodne i fer izbore, što je i cilj cijelog procesa“, naveo je Pajović.

On je aglasio da su glasači podržali Pozitivnu u namjeri da mijenja Crnu Goru.

„I mi ćemo to nastaviti da radimo, uvijek spremni da branimo našu viziju i da odgovorno, istrajno i hrabro koracamo ka slobodi, jer je to dobro za društvo i državu, samim tim i za sve građane“, poručio je Pajović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније