Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 02. 2016. 18:59 >> 18:44
2

ODGOVOR NA ODGOVOR

Pozitivna: Konjević ozvaničio da je dopisnik Vijesti

Pozitivna jeste uputila zahtjev za izradu procjene ugroženosti dvoje poslanika, ali to ni u kom slučaju nije zahtjev za dobijanje policijske zaštite, kako je naveo ministar unutrašnjih poslova, navodi se u novom reagovanju portparolke Pozitivne Nataše Gojković. Ponavljajući da, do danas ta stranka nije dobila nijedan zvanični dopis povodom ovog zahtjeva. Gojković kaže kako je odgovor morao biti dostavljen Pozitivnoj, a ne redakciji Vijesti.

"Odlazeći ministar unutrašnjih poslova je potrčao da dodatno dezinformiše javnost čime je i sebe nadmašio. Pozitivna Crna Gora neće učiti odlazećeg ministra šta je u skladu sa zakonom trebalo da radi, ali nepoznavanje procedura u njegovom poslu ga ne oslobađa odgovornosti za ono što radi i izjavaljuje", konstatuje Gojković u reagovanju na Konjevićev odgovor na ranije saopštenje iz ove partije.

Gojković podsjeća da je Pozitivna uputila zahtjev za izradu procjene ugroženosti poslanika u Skupštini Crne Gore.

"A to, ni u kom slučaju, nije zahtjev za dobijanje policijske zaštite kako to navodi ministar", ponavljajući da do danas Pozitivna Crna Gora nije dobila niti jedan zvanični dopis povodom ovog zahtjeva.

"Ono što je ministar morao da zna jeste da je odgovor na naš zahtjev o procjeni ugroženosti poslanika morao biti dostavljen Pozitivnoj Crnoj Gori, a ne redakciji Vijesti koja danima vodi negativnu kampanju protiv naše stranke, kojoj se na ovaj način odlazeći ministar i javno pridružio. Dakle, današnjom i javnom izjavom samo je potvrdio da je sve vrijeme dopisnik Vijesti, jer bi u suprotnom, kako mu funkcija i zakon nalažu, prvo obavjestio Pozitivnu o procjeni ugroženosti poslanika", navodi se u reagovanju portparolke Pozitivne.

Očekivali su, kako kaže Gojković, da će se ministar izviniti zbog napravljenog propusta ili jednostavno odćutati.

"Iz ovog razloga poručujemo ministru da napad, posebno neistinama, nije nikakva odbrana", konstatuje Gojković i Konjeviću poručuje da, bez obzira što je potpredsjednik SDP-a sebe doveo u delikatnu političku situaciju, mi mu ne zamjeramo što se zatrčao sa dezinformacijama, već mu želimo puno uspjeha u daljem radu".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније