Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dnevne novine ]

13. 02. 2016. 08:20   >>  09:34 3

INSPEKCIJA ODLUČILA

Kolašinski funkcioneri razriješeni dužnosti

Upravna inspekcija donijela je rješenje o razrješenju dužnosti v.d. kolašinskih lokalnih funkcionera, koji nijesu zasnovali svoj radni odnos u skladu za zakonom.

Upravni inspektor donio je rješenje kojim se vd. načelniku Komunalne policije Zoranu Kujoviću zabranjuje vršenje poslova, jer ne ispunjava zakonom propisane uslove za obavljanje poslova tog radnog mjesta, a isto rješenje donijeto je i za v.d. sekretara za društvene djelatnosti Mirelu Đukić, v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja Miloša Vlahovića, kao i da predsjednica Opštine Kolašin Željka Vuksanović nije izvršila popunu radnog mjesta sekretara Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora, odnosno da Ivana Grujić nije zasnovala radni odnos u skladu sa zakonom.

Čudan preokret kod Upravne inspekcije juče je iznenadio i same radnike, s obzirom da je ovakvo stanje odavno bilo poznato.

Novi obrt donio je još haotičnije stanje u vladajućoj koaliciji SDP-SNP-DF, jer otpuštenim radnicima "saopštenja" o otkazima potpisala su upravo pomenuta lica kojima je zabranjen dalji rad, pa se i takve odluke dovode u pitanje.

Ivana Grujić je bila potpisnik Obavještenja za tri otpuštena radnika tog sektora Vladimiru Rakočeviću, Tanji Bulatović i Dragoljubu Bukiliću. Samim novim nalogom Upravne inspekcije, koaliciona vlast je došla u bezizlaznu situaciju gdje svi akti, odluke i ostali zapisnici od danas nijesu validni.

Radnici se pitaju ko sada treba da odgovara za ovakvu situaciju i da li će predsjednica ove opštine, nakon novog oglašavanja inspekcije podnijeti ostavku.

"Pozivam predsjednicu Vuksanović, ako ima odgovornosti prema građanima Kolašina, da sama podnese ostavku. Ovim ostalima poručujem da se pripreme za nastavak aktivnosti Upravne inspekcije, Upravnog suda i Vrhovnog tužilaštva, jer konačno pravda stiže u Kolašin, maske bezakonja koalicione vlasti napokon su pale. Vjerujemo u institucije ove države i sigurni smo da će zakon države napokon preovladati i u ovoj opštini, jer Kolašin ne može biti država u državi", kazao je otpušteni radnik, član OO i član glavnog odbora SNP Dragoljub Mijo Bukilić.

Bivši predsjednik kolašinske opštine Mileta Mikan Bulatović oštro se osvrnuo na novi izvještaj Upravne inspekcije, ističući da je zabranom rada vršiocima dužnosti udaren šamar opštinskoj vlasti i šamar pravnom sistemu Crne Gore, te da od danas u Kolašinu više nema vlasti i pozvao Vladu Crne Gore da hitno interveniše.

"Ovo se prvi put dešava u pravnom sistemu Crne Gore, da državni organ utvrđuje da opštinski funkcioneri ne ispunjavaju zakonske uslove za obavljanje djelatnosti na koje su izabrani. Sve ono što je radio sekretar za urbanizam, sekretar za opštu upravu, ono što je radio komandir Službe zaštite i načelnik Komunalne policije je nezakonito i suprotno Ustavu Crne Gore. Sve njihove odluke i rješenja i sve ostale pravne akte koje su donijele, ovim nalazom Upravne inspekcije stavljaju se van snage, a na odgovornost treba da bude pozvana predsjednica Opštine Željka Vuksanović, koja je birala takvu vlast. U Kolašinu više nema vlasti, pa pozivamo Vladu da hitno interveniše", kazao je Bulatović.

Iz Grupe birača ističu da nijesu iznenađeni ovakvom odlukom i da su ubijeđeni da će se daljom inspekcijskom kontrolom otkriti još mnogo nepravilnosti.

"Vidjelo se da je Vuksanović na funkcije postavljala samo poslušnike SDP-DF ili SNP bez obzira ispunjavaju li ili ne zakonske uslove. Nije nam jasno zašto ne preduzimaju mjere protiv jedne ohole i bahate vlasti kao što je ova u Kolašinu. Više puta smo upozoravali javnost da je ova kolašinska vlast nelegitimna, jer su prije svega došli na vlast pokradenim glasovima iz Đurđevine, na vlast su došli i preko nelegitimnog konstituisanja SO Kolašin, jer dok je SDP krao vlast u našem gradu ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je izjavljivao da za Kolašin niko nije nadležan, jer OIK nije htio da proglasi konačne izbore zbog pokradenih glasova. I po tom pitanju Zakon je bio jasan, a nakon toga došlo je do smjene odbornika aktuelne vlasti, bez formirane OIK. Osim što je napravaljeno krivično djelo takvim radnjama dodatno je komplikovao odnose u opštini, tako da je SO Kolašin danas potpuno nelegitimna", kazao je Momčilo Bulatović iz Grupe birača.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније