Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 02. 2016. 19:17 >> 19:12

DUDA S ĐUKANOVIĆEM

Poljska je za politiku otvorenih vrata

Poljska snažno pozdravlja članstvo Crne Gore u NATO-u i politiku otvorenih vrata, kazao je predsjednik te zemlje, Andžej Duda, na sastanku s premijerom Milom Đukanovićem u Minhenu.

Duda je ocijenio da je Crna Gora, od obnove nezavisnosti, postigla značajne uspjehe. Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović je zahvalio za podršku Poljske.

„Poziv za članstvo predstavlja istorijsku prekretnicu razvoja naše zemlje i trajni doprinos stabilnosti regiona“, ocijenio je Đukanović.

Iz Vlade dodaju da su Đukanović i Duda zajednički ocijenili da je frekventan politički dijalog potvrda dobrih odnosa koji ima ozbiljan potencijal za dalje unaprjeđenje u različitim oblastima, kako bilateralno, tako i u okviru regionalne saradnje.

Premijer Đukanović je bio jedan od govornika na panel-diskusiji „Ka evroatlantskim integracijama u Jugoistočnoj Evropi“, na kojem je bilo riječi o perspektivama i izazovima sa kojima se suočavaju i pojedinačno zemlje i region u cjelini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније