Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 02. 2016. 13:13 >> 12:59
32

MIHAILO OCIJENIO

SPC se protivustavno bavi politikom

Kampanja koju vode vladike Beogradske patrijaršije protiv ulaska zemlje u NATO pokazuje da se cetinska filijala te crkve izmetnula u organizaciju koji služi za nesmetano protivustavno bavljenje politikom, a vladike u oličenje okupacione vlasti, kazao je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), Mihailo.

 

“Beograd ih (vladike) koristi za sprovođenje spoljne imperijalne politike pozivajući se na pravoslavlje u Crnoj Gori kao njihovu baštinu predstavljajući se kao njen zaštitinik i vlasnik. Ta organizacija iz Beograda politički djeluju izvan i iznad vlade Crne Gore, i u ovoj zemlji i van nje. U SPC inostranstvu vodi brutalnu kampanju protivu CPC, ne birajući ni sredstva ni metode. A neki naši političari i mnoge diplomate, ne samo da joj se ne suprostavljaju nego su joj i pomažu. Zaključujemo da je postala gospodar njihovih političkih sudbina i naše budućnosti. U situaciji u kojoj se dovodi u pitanje suvertenitet i budućnost zemlje i naroda oni se ponašaju protivustavno i idu na ruku neprijateljima zemlje, koji namjeravaju da stave Crnu Goru na raspolaganje pansrpsko-slavističkim krugovima, protivno našim evropskim interesima”, kazao je Mihailo u saopštenju dostavljenom medijima.

 Prema njegovim riječima, takva politika beogradskih klerikalnih mračnjaka vodi zemlju u zlo i nesreću.

“Pitamo se zašto naše državne adrese ne stanu na put takvoj politici i ustanu u zaštitu crnogorske Crkve po ugledu na rusku i srpsku državu koje štite svoje nacionalne crkve? Odgovaramo, jer su tikve s đavolom sadili koje im se sada o glavi obijaju. Pa im savjetujemo da protiv onih koji se ponašaju kao lisice a otimaju i nasrću na naše svetinje i državu kao vukovi, na vrijeme primjene adekvatne ljekove, u protivnom biće kasno. Jer vuk dlaku mijenja a ćud nikada”, poručio je mitropolit CPC.

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније