Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 05. 2013. 08:30   >>  08:30

ZA ČINJENICE

Mustafić: Ispitati aferu „Snimak“

Ukoliko parlamentarna istraga ili postupanje nadležnih organa dokažu da je u aferi „Snimak“ bilo zloupotreba, neko za to mora da snosi krivičnu odgovornost, kazao je u razgovoru za Dan, funkcioner Bošnjačke stranke i potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić.

On je najavio da će BS odrediti predstavnika u anketnom odboru koji bi trebalo da sprovede istragu o aferi „Snimak“.

„Mi smo podržali to da se prijedlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage uvrsti u dnevni red plenarne sjednice. Podržavamo i otvaranje parlamentarne istrage i formiranje anketnog odbora. Očekujem da će to biti urađeno već u srijedu, kada je planirana plenarna rasprava na ovu temu. Bošnjačka stranka će odrediti predstavnika u anketnom odboru i učestvovaćemo u radu tog tijela, kao i prilikom parlamentarne istrage u vezi s ispitivanjem korupcije u „aferi Telekom“, istakao je Mustafić.

On očekuje da će i čitava opozicija odrediti predstavnike u anketnom odboru, kako bi to tijelo radilo u punom kapacitetu.

„U interesu države je da se „afera snimak“ u potpunosti istraži. Podsjećam da je to i preporuka parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje. Izuzetno je važno da se afera „Snimak“ rasvijetli, kako bi svaki naredni izborni proces bio što transparentniji i sa što manje političkih problema. A ako se kroz istragu ili postupanje institucija pokaže da je neko prekršio zakon, treba da snosi krivičnu i političku odgovornost. To je neophodno, ne samo da se takve stvari ne bi ponavljale, već i zato što takve pojave nijesu dobre za imidž države Crne Gore, za proces evropskih integracija i slobodu iskazivanja izborne volje građana“,  upozorava Mustafić.

Na pitanje, da li bi eventualno utvrđena krivična odgovornost funkcionera DPS-a za zloupotrebe u aferi „Snimak“, mogla biti motiv da BS preispita ostanak u vladajućoj koaliciji, odgovorio je da ne želi da se bavi pretpostavkama.

„O tome bi odlučivalo rukovodstvo stranke, prvenstveno Glavni odbor“, objasnio je Mustafić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније