Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 02. 2016. 14:25 >> 14:10
3

ŠĆEPANOVIĆ OCIJENILA

Konjević sluša samo Krivokapića

Potpredsjednik SDP-a, Raško Konjević, naučen je da sluša samo svog šefa, lidera te partije, Ranka Krivokapića, ocijenila je poslanik DPS-a, Marta Šćepanović.

 

Ona je istakla da su se i Krivokapić i Konjević zanijeli i pokušali da "trguju" funkcijom, kojom više ne raspolažu.

"Evo još jednog političkog bisera koji dolazi iz SDP-a. Konjević, kao neposredni učesnik dijaloga, traži pisanu potvrdu ponudeVlade, od predsjednika Vlade. Traži potvrdu o ponudi koja je poznata svim učesnicima dijaloga, domaćoj i međunarodnoj javnosti. Očigledno, prisutnom Konjeviću pojavilo se naknadno sjećanje na taj sastanak, a prije bi se reklo da se ukazala neka nova politička potreba", kazala je Šćepanović.

Ona ističe da na tom sastanku Konjević "vjerovatno nije ni mogao doći do riječi od svog šefa, koji se predstavljao kao medijator".

"Medijator, koji je otvoreno zastupao opozicione interese, u želji da sjedne na čelo opozicije i tako sačuva svoju funkciju, koju je izgubio. U želji da se nametne, pravio je medijator priličnu buku i nije ni čudo što Konjević nije čuo predsjednika Vlade na tom sastanku. Nije čuo ili mu je rečeno da ne čuje. Očigledno on je naučen da sluša samo svog šefa Krivokapića. I Krivokapić i Konjević su se zanijeli i pokušali da'trguju' funkcijom, kojom više ne raspolažu. Tako da se došlo do komične situacije – nudim ono što nemam i ucjenjujem vas onim što suštinski ne posjedujem i što mi ne pripada", rekla je Šćepanović.

Navodi kako je Konjević, u takvom zanosu, odgovarajući na pitanje da li su stvoreni uslovi da se izbori u Tivtu održe 17. aprila, izjavio kako "očekuje da će softversko rješenje za stanice za elektronsku identifikaciju biti završeno do sredine marta".

"Očekuje da će biti završeno softversko rješenje koje je završeno još dok je bio ministar i prezentirano 5. februara u Tivtu, naočigled svih medija i građana Tivta. Neće građani i mediji, valjda, vjerovati više svojim očima, nego bivšem ministru Konjeviću. O čemu se ovdje radi? Bivši ministar nije informisan o svom prethodnom poslu ili ima tako kratko pamćenje ili manipuliše činjenicama zbog političkih potreba.  Treba li podsjećati da je ministar Konjević krajem prošle godine saopštio da uređaji za elektronsku identifikaciju imaju rezervno napajanje u slučaju nestanka struje, a ubrzo su ga njegovi saradnici morali demantovati", rekla je Šćepanović.

Ona je ocijenila kako bi konkretan doprinos izbornom povjerenju u dijelu korišćenja državnih resursa, mogao biti odgovor nadležnih institucija "o procesu zapošljavanja u MUP-u, za koje je bio odgovoran Konjević u posljednje tri godine i tri mjeseca".

"Možda će se Konjević, sada kao vrlo angažovani potpredsjednik SDP-a, pozabaviti onim što je bio u obavezi kao resorni ministar, zadužen za rad lokalne samouprave i uticati na predsjednicu Opštine Kolašin i svoje koalicione partnere, da konačno formiraju Opštinsku izbornu komisiju i donesu odluke neophodne za primjenu izbornih zakona. Predsjednik Vlade je najavio spremnost za nastavak dijaloga, pa vjerujem da će svi prisutni pažljivije pratiti njegov tok, kako ne bi pokušavali da naknadno unose zabunu, vođeni političkim interesom. Pretpostavljam da Konjević neće imati priliku da ponovo testira svoj sluh, jer će prestati razlozi za prisustvo dva predstavnika u ime SDP-a", poručila je Šćepanović.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније