Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 05. 2013. 14:47 >> 14:47
3

PODRŠKA

SL: Ponosni na Amfilohijeve riječi

Aktivisti Srpske liste iz nekoliko gradova Crne Gore, bili su juče na mitingu za Kosovo u Beogradu, a kako navode u toj stranci „ponosni su na riječi mitropolita Amfilohija“.

U Beogradu je juče održan nestranački protest Srba sa Kosova, na kome se mitroplit crnogorsko-primorski Amfilohije, služeći moleban za Kosmet, molio za upokojenje Vlade i Skupštine Srbije i da im se oprosti svaki grijeh.

U SL kažu da su njihovi aktivisti iz nekoliko gradova Crne Gore, predvođeni članom stranačkog rukovodstva Dijanom Drobnjak, prisustovali velikom narodnom mitingu ,,Ostajemo u Srbiji'', održanom na Trgu Republike u Beogradu, u znak podrške Srbima sa Kosmeta.

„Srpska lista je ponosna na riječi njegovog visokopreosveštenstva vladike Amfilohija koji je, u ime svih nas iz Crne Gore, vrlo precizno saopštio šta srpski narod sa ovih prostora misli o odluci beogradskih vlasti da predaju svetu srpsku zemlju“, navodi se u saopštenju SL.

U toj stranci navode i da su juče razgovarali sa predstavnicima Vidovdanskog zavjeta u Beogradu, nakon što je ta organizacija donijela odluku da se integriše u Srpsku listu i zastupa njenu politiku u Srbiji.

„Aktivnostima SL u Srbiji koordinisaće Predrag Radetić, a za naredni period dogovoren je ulazak u SL nekoliko udruženja srpskih studenata iz Crne Gore u Srbiji i niza poslovnih ljudi koji su porijeklom iz Crne Gore, a žive u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima. Srpski integralizam i promocija interesa srpske nacionalne zajednice u Crnoj Gori ciljevi su djelovanja SL u Srbiji“, navodi se u saopštenju SL.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније