Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

29. 02. 2016. 19:33 >> 19:20
2

POVJERENJE U IZBORE

Stanić: Rezultati istraživanja kao opomena

Podatak da 61 odsto crnogorskih građana ne vjeruje u slobodne i fer izbore mora biti opomena za sve političke činioce u Crnoj Gori pogotovu za one koji čine skupštinsku većinu, smatraju u Sociajldemokratskoj partiji (SDP).

Istraživanje agencije Defacto sprovedeno za potrebe Centra za demokratsku tranziciju pokazalo je da 61 odsto građana smatra da izbori u Crnoj Gori nijesu fer i slobodni, dok 28 odsto ocjenjuje da su slobodni.

Portparol SDP-a, Mirko Stanić je, u reagovanju, kazao da sunovrat povjerenja u izborni sistem u protekle dvije godine, pokazuje svu opravdanost insistiranja te stranke na stvaranju uslova za fer i demokratsko izjašnjavanje građana. 

„Jasno je na kome je najveća odgovornost za sprovođenje izbora i da su slobodni izbori ključni uslov za napredak ka Evropskoj uniji i NATO-u“, ocijenio je Stanić.

On je kazao da su rezultati istraživanja dokaz da „sva propagandna mašinerija i plaćeni i dvorski analitičari ne mogu zamaskirati da je suštinski problem crnogorskog političkog sistema zloupotreba državnih i drugih resursa u partijske svrhe“. 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније