Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 03. 2016. 08:02   >>  15:50 24

DROBAC NAJAVILA

Tužiću Branku Bošnjak

Podgoričanka Olivera Drobac, koja je zbog izuzetno teške materijalne i zdravstvene situacije dobila stan od 40 kvadrata na predlog Sekretarijata za socijalna pitanja glavnog grada, ogorčena je zbog postupaka poslanice DF i najavljuje tužbu.

Saopštenja poslanice Demokratskog fronta Branke Bošnjak u kojima građane koji su dobili stanove od Glavnog grada naziva "osvajačima", kao i "zaslužnim građanima" koji glasaju DPS, pa zato dobijaju stanove, imaće očigledno epilog na sudu. Prekjuče je tužbu najavila direktorica i glavna urednica Televizije Prva Sonja Drobac zbog tvrdnje Bošnjak da je na spisku onih koji su dobili stan od Glavnog grada i njena majka. 

Drobac je u reagovanju obavijestila crnogorsku javnost da je njena majka Danica umrla prije 31 godinu i tražila javno izvinjenje Bošnjak ili će podnijeti tužbu protiv poslanice DF.

Tužbu će podnijeti i gospođa zbog koje je Bošnjak napravila "previd" Olivera Drobac, koja je 2007. godine dobila stan od Glavnog grada, na predlog Sekretarijata za socijalna pitanja, i to zbog teškog materijalnog i zdravstvenog stanja. Stan ima 40 kvadrata, a nalazi se u zgradi Holandskih sestara u Ulici Branka Ćopića u Zagoriču.

Dnevne novine su uspjele da stupe u kontakt sa gospođom Drobac, koja je poslanicu Bošnjak navela na "pogrešan trag", a potom se bavila i njenim stanom.

Olivera je bivša medicinska sestra Dječje bolnice u Podgorici, koja je zbog teških zdravstvenih problema, gotovo stopostotne nepokretnosti, rano penzionisana. U razgovoru za DN nije krila ogorčenje zbog pokušaja kompromitacije i sebe i svih koji su dobili stanove od Glavnog grada i najavila tužbu protiv Branke Bošnjak.

"Vidjela sam u medijima kako se komentariše raspodjela stanova porodicama koje su bile u teškom materijalnom stanju i kako se i moje ime našlo među ‘sumnjivim’. Ne znam jesam li meta bila ja ili urednica Televizije Prva, koju znam samo sa TV ekrana i sa kojom nijesmo ni u kakvom srodstvu, ali i meni je jednako neprijatno kao i njoj", kazala je Olivera Drobac.

Poručila je da neće dozvoliti da se manipuliše njenim i imenom njene porodice, pa najavljuje tužbu protiv Bošnjak za neprijatnost koju joj je napravila.

"Ja nijesam dobila stan kao glasač DPS, nego kao težak slučaj. Zbog ozbiljnih zdravstvenih problema bila sam prinuđena da rano napustim posao. Moj suprug, koji je radio u fabrici 'Radoje Dakić', takođe je bio bez posla, živjeli smo 25 godinakao podstanari sa dvoje malo djece. To je istina, a koju Bošnjak ne želi da vidi. Tužiću je zbog pokušaja kompromitacije. Lako je igrati se imenima i porodicama poštenih ljudi", kazala je Olivera Drobac.

Sagovornica DN kaže da je odrasla u Moskovskoj ulici u Podgorici, te da u stanu njenih roditelja, koji su umrli prije dvije godine, sada žive njeni brat i snaha sa djecom, dok je ona, nakon udaje, prešla u podstanare.

"Imam dvoje djece. Da sam zaslužni građanin DPS, kako Branka Bošnjak naziva sve koji su dobili stanove, ne bih dobila 40 kvadrata. Ja sam zahvalna i za to, jer u situaciji u kojoj je bila moja porodica u vrijeme kada sam se razboljela, a suprug ostao bez posla, to je bio spas. Stan sam dobila na predlog Sekretarijata koji je odlučivao na osnovu moje dokumentacije i uvida u stvarno stanje”, rekla je ona.

Poslanica DF Bošnjak izvinila se glavnoj urednici TV Prva Sonji Drobac zbog pominjanja njene pokojne majke. Ona je poručila da će istražiti ko je "zaslužna građanka Olivera Drobac" sa prebivalištem u Moskovskoj 76, a ne Zagoriču 5, gdje je, kako tvrdi, stan koji joj je dodijelio Glavni grad. 

Bošnjak je istakla da njen izvor iz Glavnog grada očigledno nije imao prave informacije, te da se to svakome može desiti.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније