Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 03. 2016. 13:12 >> 12:56
6

SDP POZIVA

Premijer da stane iza svojih riječi

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je premijera Mila Đukanovića da pisanim putem stane iz svojih riječi", koje je saopštio nakon parlamentarnog dijaloga i time zadrži minimum kredibiliteta za dalji mogući dogovor.

 

Iz SDP-a su saopštili da je parlamentarni dijalog, uz podršku Evropske komisije i Evropskog parlamenta, "ozbiljno ugrozio sistem izborne krađe za koju se direktno u izvještajiima EK proziva DPS".

"Kako je Đukanović bio protiv prisustva EU na parlamentarnom dijalogu po istom osnovu je opsjednut moderatorom Parlamentarnog dijaloga. Čudno je što se vraća na svoje političke početke kada je SDP proganjao zbog evropejstva, a sada što je obezbijeđeno da postoji međunarodni svjedok za sve obmane koje je DPS pokušao da izvede na parlamentarnom dijalogu", navode iz SDP-a.

Iz stranke Ranka Krivokapića saopštili su da je "dokument koji niko nije vidio na parlamentarnom dijalogu prevarno distribuiran na međunarodne adrese i time dodatno pokazan osnovni motiv da se brani vlast po svaku cijenu".

Reagujući na gostovanje premijera u emisiji U centar na Javnom servisu, iz SDP-a su saopštili, "iako je emisija posvećena SDP-u, premijer očigledno ima problema sa onim što je sam saopštio poslije parlamentanog dijaloga".

"Sinoć je u emisiji od dva sporna uslova stigao do četiri i sigurni smo da će ovim tempom sljedećih mjeseci stići i do konačnog broja. U svojoj opsjednutosti SDP-om premijer nije ni primijetio da su uslovi za fer izbore, uslovi opozicije, a ne samo SDP-a. U suštini, sinoć je uradio samo ono što radi čitave političke karijere – bježi od odgovornosti za svoja djela. SDP ga ponovo poziva da pisanim putem stane iza svojih riječi koje je saopštio nakon Parlamentarnog dijaloga i time", istakli su iz SDP-a.

Osvrnuli su se i na koncepciju emisije U centar.

"Jučerašnja emisija o SDP-u u kojoj je gostovao Đukanović, a pitanja podmetao centralni novinar Javnog servisa još je jedno očigledno posrnuće fabrike laži u Crnoj Gori – Informativnog programa tzv. Javnog servisa", zaključili su u SDP-u.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније