Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 03. 2016. 15:30 >> 15:17
5

ĐUKANOVIĆ-PAVEL

CG da bude ponosna na postignuto

Crna Gora ima puno pravo da bude ponosna na sva dostignuća koja je ostvarila u prvoj deceniji nezavisnosti, ocijenio je predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a, general Petr Pavel na sastanku s premijerom Milom Đukanovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović je ocijenio da Crna Gora, uz partnersku pomoć, kroz reforme gradi efikasan sistem koji će biti kompatibilni dio NATO bezbjednosnog okvira.

„On je istakao da je poziv za članstvo u NATO-u ne samo priznanje Crnoj Gori za ostvarene rezultate, već i ohrabrenje za region, bez čije stabilnosti ne može biti ni sigurne evropske bezbjednosti. Izrazio je uvjerenje da će kontinuitet u ispunjavanju obaveza s naše strane ohrabriti članice Alijanse da u predviđenom roku završe proces ratifikacije“, navodi se u saopštenju.

Pavel je, kako se dodaje, ocijenio rezultate izvrsnim.

„On je istakao da je to put koji izvjesno vodi Crnu Goru do članstva u EU i NATO-u. Posebno je naglasio da je Vojska Crne Gore postigla odličan napredak u reformama“, saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi, Pavel je poručio da NATO samo želi da proširi bezbjednost u regionu i da sa svima koji to žele gradi dobre odnose.

„Mi smo na istoj liniji razmišljanja, što nam olakšava da na pragmatičan i realističan način ostvarimo naše ciljeve“, rekao je Pavel.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније