Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2016. 11:27 >> 11:12

OPŠTINA ULCINJ

Nrekić: Rješenje krize do petka

Politička kriza u opštini Ulcinju biće riješena najkasnije do narednog petka i to stvaranjem široke koalicije, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Predsjednik opštinškog odbora DPS-a, Ljoro Nrekić, kazao je za Radio Antena M da će novu opštinsku vlast činiti njegova partija, Forca, Koalicija zajedno za budućnost Ulcinja i Demokratska unija Albanaca.

To znači da će od ukupno 33 mjesta u Skupštini opštine nova vlast imati više od tri četvrtine odbornika.

“Opštinski odbor DPS će ovih dana da pregovara i sa jednim i sa drugima i da pokušamo da to riješimo na način da smijenimo političko stanje kakvo je sada u Ulcinju, kako bi konačno počela da funkcioniše lokalna samouprava. Dakle, DPS ulazi u vlast, zajedno sa Forcom, Koalicijom zajedno za budućnost Ulcinja i Demokratskom unijom Albanaca, našim dugogodišnjim koalicionim partnerom, tako da, vjerujem da ćemo do petka završiti sve”, kazao je Nrekić.

On je potvrdio da će pregovori početi već sjutra i otkrio kako su podijeljena ključna mjesta.

“DPS–u pripada mjesto predsjednika Skupštine, Forca će voditi Ulcinj, njima, dakle pripada mjesto predsjednika Opštine, pri čemu će neki značajni resori pripasti DPS-u”, kazao je Nrekić za Antenu M.

na vlasti u Ulcijnu od marta 2014. je koalicija "Zajedno za bolji Ulcinj", koju predvodi lider Demokratske partije Fatmir Đeka, sa Forcom i Pozitivnom.

Zbog duboke političke krize, lokalni parlament već mjesecima ne može donijeti ni jednu odluku.

Na čekanju je i budžet za 2016. godinu, kao i odobreni kredit od 25 miliona eura za kapitalne investicije. Čeka i 80 odluka za nesmetano funkcionisanje i razvoj grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније